Dette fartsmonsteret stopper kula

Dette fartsmonsteret stopper kula

Phantom Miro M320S tar 1540 bilder på et blunk

Hender det at verden suser forbi deg i en alt for stor hastighet? Har du rundt 250.000 kr ($44.000) kan du se verden gå forbi i svært sakte film. Vision Research har sluppet Phantom Miro M320S, som kan kvittere med hele 1540 bilder i sekundet, i en oppløsning på fullHD. Vil du ha hakket høyere oppløsning må du klare deg med 1340 bilder, men da på 1920 x 1200. Kameraet er naturlig nok ikke akkurat tiltenkt Ola Normann, men heller det profesjonelle markedet, samt ingeniører og forskere. Akkurat det er kanskje greit, for skal du opp i Miros topphastighet må du ha svært mye lys for å få rask nok lukker til alle bildene. Det største aberet er nok likevel at den enorme filmengden begrenser opptakslengde til rundt fire sekunder.

Ukomprimert RAW-video
Miro 320S er utsyrt med en to megapiksels CMOS-bildebrikke med målene 19,2 x 12 mm - størrelsesmessig i sjiktet mellom mFT og APS-C. Kameraet er også utstyrt med internt minne for å hjelpe til med flytting av filene, og du kan velge mellom 3GB, 6GB og 12GB. Selve filene blir lagret på en ekstern CineFlash-disk opp til 240 GB i størrelse. Ifølge Vision Research skal du ved bruk av denne disken kunne ta opp ukomprimert RAW-video - noe som med antall bilder i sekundet vil bli litt av en filmengde.

Les også: Nye herlige høyhastighetskameraer

Mylder av objektiver
Herligheten kan fås med en rekke forskjellige fatninger. Alt fra Canon EF, Nikon F, 35mm PL til C-fatning kan Miro 320S utstyres med. Dette gjør at mengden passende objektiver er mildt sagt enorm.

Som tidligere nevnt er det sine grunner til at mannen i gata nok ikke akkurat løper til butikken og legger en årslønn på bordet for kameraet, men det er ikke utenkelig at billigversjoner av disse kameraene vil dukke opp med tid og stunder. Samtidig er det verdt å nevne at Phantom Miro M320S er langt billigere enn storebror Phantom Flex. Det er lett å føle seg fattig i videoens verden.

Vil du se hvordan 1000 bilder i sekundet ser ut? Her er en video tatt med Phantom HD Gold og Phantom Flex.

Og helt til slutt, for moro skyld: Phantom Miro M320S tar 3280 bilder i sekundet i 1280x720. Rekk opp hånda de av dere som ikke har lyst til å sjekke ut hvordan det ser ut! Som nevnt innledningsvis vil kameraet koste rundt 250.000 kr ($44.000). Det er bare å begynne sparingen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen