Dette er Zotacs nye og kraftige knøtte-PC-er
(Bilde: Attitude/Shutterstock.com, Zotac)

Dette er Zotacs nye og kraftige knøtte-PC-er

Lanserer to ny modeller med Broadwell-prosessorer.

Det Hong Kong-baserte selskapet Zotac lager både kjøleløsninger, skjermkort og små hovedkort, men er nok likevel aller mest kjent for sine mini-PC-er i form av de såkalte Zbox-modellene, som det kommer stadig nye utgaver av. Nå har selskapet kunngjort to nye søtnoser i sin Zbox Nano-serie.

De to nye modellene heter Zbox MI542 Nano og Zbox MI522 Nano og beskrives av produsenten selv som allsidige PC-er velgent til både hjemme- og kontorbruk. Begge modellene byr blant annet på femte generasjons Broadwell-prosessorer fra Intel.

Foto: Zotac

i3 og i5

MI542-versjonen er den kraftigste av de to, og skilter med en tokjerners Intel Core i5-prosessor av typen 5200U på 2,2 GHz med en turbofrekvens på opptil 2,7 GHz. Lillebroren MI522 er utstyrt med en noe mer beskjeden Intel Core i3-5010U med to kjerner og en klokkefrekvens på 2,1 GHz.

Ellers har begge maskinene støtte for opptil 16 GB minne og plass til en 2,5-tommers SSD eller harddisk. Av tilkoblingsmuligheter kommer knøttemaskinene med HDMI, DisplayPort, fire USB 3.0-porter, én USB 2.0-port, 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

Kommer også i Plus-utgaver

Maskinene leveres i utgangspunktet som «barebone»-maskiner, det vil si at de kun leveres med prosessor. PC-ene kommer imidlertid også i såkalte «Plus»-versjoner, og da følger det med mellom 4 GB og 16 GB minne og en 2,5-tommers harddisk på 500 GB.

De ytre dimensjonene til PC-ene er på 12,7 cm x 12,7 cm x 5 cm, og ifølge Zotac har maskinene støtte for Windows 7 og Windows 8. Norsk pris og tilgjengelighet for de nye mini-PC-ene er ikke kjent. Mer informasjon finner du på Zotacs egne produktsider.

Zotac lanserte nylig en vesentlig kraftigere maskin: Her er selskapets første «Steam Machine» »

(Via Liliputing) 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen