Zotac Steam Machine SN970.
Zotac Steam Machine SN970. (Bilde: Eliks/Shutterstock.com, Zotac)

Dette er Zotacs kraftige konsoll-PC

Mini-PC-produsenten har sluppet sin første «Steam Machine».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nå er det rundt halvannet år siden Valve presenterte sitt nye «konsoll-PC»-konsept Steam Machines, og siden den gang har mange produsenter lansert sine egne utgaver av maskinene. Nå har mini-PC-produsenten Zotac, mest kjent for sine kompakte Zbox-maskineravduket sin nye Steam Machine-enhet.

Maskinens fulle navn er «Zotac Steam Machine SN970», og i tråd med konseptets intensjon blir også dette Steam Machine-produktet ganske kraftige saker. Zotac bedyrer i pressemeldingen at maskinen har muskler nok til jevn kjøring av spill på høyteste grafikkinnstillinger og 4K-oppløsning.

Zotac Steam Machine SN970.
Zotac Steam Machine SN970. Foto: Zotac

Skylake-prosessor og GTX 970M

Hvorvidt det er hold i denne påstanden kan nok diskuteres, men Zotacs maskin har utvilsomt noen ess i ermet. Først og fremst skal den komme med «sjette generasjons» prosessor fra Intel, det vil si en prosessor med den nyeste Skylake-arkitekturen.

Disse har som kjent ennå ikke blitt sluppet, men vil ifølge de seneste ryktene komme på markedet på sensommeren i år. Det betyr igjen at det antakelig er noen måneder til Zotacs nye Steam Machine blir tilgjengelig for salg. Zotac selv har ennå ikke angitt noe lanseringstidspunkt for maskinen.

Som navnet antyder blir produktet også utstyrt med den kraftige grafikkbrikken GeForce GTX 970M, som er beregnet på bærbare spill-PC-er. Denne brikken kommer med 3 GB videominne. Lagringsløsningen består av en M.2-SSD på 64 GB og en harddisk på 1 TB. Ifølge blant andre Maximum PC får maskinen ellers 8 GB minne.

Kommer med Steam-håndkontroll

Av tilkoblingsmuligheter kommer Zotacs Steam Machine med hele fire HDMI 2.0-porter, som altså støtter 4K-oppløsning i 60 bilder per sekund. Fire USB 3.0-porter og to USB 2.0-porter er også på plass, og tillegg finner vi støtte for Bluetooth 4.0 og den trådløsstandarden 802.11ac. 

Ifølge Zotac vil maskinen komme med Steam OS ferdig installert, og en Steam-håndkontroll vil også følge med. Hvordan den endelige Steam-kontrollen blir er ennå uvisst, men som vi tidligere meldte ser den ut til å få et ganske tradisjonelt design. Ifølge Maximum PC vil den fullt utstyrte maskinen få en amerikansk pris på 1000 dollar, altså rundt 7700 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Nvidia har også kastet seg ut i konsollmarkedet: Nvidia Shield er verdens første 4K Android TV-konsoll »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen