– Dette er verdens tynneste spillbærbare

– Dette er verdens tynneste spillbærbare

Razer har oppdatert kraftpakken av en bærbar maskin.

Razer nekter å gi opp drømmen om en fullverdig spillopplevelse på farten. Med fjorårets ubeskjedne inntog i den bærbare spill-bransjen introduserte de sin visjon om å lokke gamle PC-spillere tilbake fra sine nye flotte, men langt svakere nettbrett og smarttelefoner.

Nå har de lansert en ny kraftplugg av en bærbar spillmaskin, under navnet Blade Pro.

Nyeste teknologi innabords

Med den kraftig oppgraderte Razer Blade Pro ønsker de å befeste sin posisjon, og hevder selv at de har skapt verdens mest portable 17-tommer for kjernespilleren. Maskinen veier inn på 3 gode kilogram, og er 22,3 mm tykk. Det er altså ingen lettvekter, men om man sammenligner med eldre maskiner i samme segment ser man tendensen – det går rett vei.

Den forholdsvis tynne profilen har dog sin pris – de 8GB med 1600Mhz minne er loddet fast til hovedkortet, og kan ikke oppgraderes. Maskinen leveres heller ikke med DVD-ROM om du ønsker å kjøre spill fra gamle dager.

Blade Pro skal kunne kjøre alle de nyeste tittlene som Tomb Raider og BioShock Infinite flytende i full-HD, om du ikke vil legge på alt for krevende grafikkinnstillinger. Dette blir mulig med Intels nylanserte i7 Haswell-prosessorerog GTX 765 M-skjermkort fra Nvidia med 2 GB minne. Dette er et godt ytelsessteg opp fra forgjengerens GT 660 M.

Når du ikke spiller eller gjør annet arbeid som krever mye av skjermkortet, bytter maskinen over til Intels integrerte grafikkløsning for å spare batteri.

Ekstra skjerm

Maskinen kommer også med Razers Switchblade-grensesnitt. Dette har 10 taster du selv kan gi forskjellige funksjoner, og en ekstra LCD-skjerm ved siden av tastaturet. Denne kan vise kart, statistikk og annen "kjekk-å-ha"-info. Du kan også bruke den ekstra skjermen som en pekeflate. Bakgrunnsbelyst tastatur er så klart med.

Batterikapasitet ligger på 74 Wh, og Blade Pro leveres med 128 GB SSD-lagring, men kan konfigureres med 256/512 GB om du har fått feriepengene på konto. 

Lillebror på 14"

Om Blade Pro blir i største laget, har Razer også sluppet lillebroren Blade. Denne er en mer kompakt utgave av Blade Pro, med 14-tommers skjerm og oppløsningen 1600 x 900 piksleri7-prosessoren skal være noe svakere enn den som sitter i Blade Pro, og den kommer uten Switchblade-grensesnittet, men ellers er spesifikasjonene rimelig kvasse til at dette er en 14-tommer. En SSD på 256 GB følger med som standard.

Maskinen måler 345 x 235 x 16,8 millimeter, noe som gjør den til verdens tynneste spillbærbare i følge Razer. Batteriet er oppgitt til 70 Wh, noe som er ganske heftig for en maskin på denne størrelsen.

17-tommeren har en startpris på hele 2299 USD, noe som raskt kan bety 18 000 norske kroner. Lillebroren på 14 tommer skal koste noe hyggeligere 1799 USD, eller 14 000 norske.

Razer har mye spennende spillutstyr:
Edge Pro er tre ting samtidig »

(Kilde: Pressemelding)

14-tommeren.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen