Dette er verdens tynneste mobiltelefon
(Bilde: Gionee)

Dette er verdens tynneste mobiltelefon

Gionee Elife S5.5 er mye tynnere enn iPhone og Galaxy S4.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den kinesiske mobilprodusenten Gionee har lansert det som skal være verdens tynneste mobiltelefon. Med en tykkelse på bare 5,5 millimeter er Gionee Elife S5.5 0,25millimeter tynnere enn nåværende verdensrekordinnehaver – Vivo X3. Det skriver Engadget.

Gionee Elife S5.5 (til høyre) er vesentlig tynnere enn iPhone 5S.
Gionee Elife S5.5 (til høyre) er vesentlig tynnere enn iPhone 5S.Foto: genk.vn)

Til sammenligning er Apple iPhone 5S 7,6 millimeter tykk, Samsung Galaxy S4 er 7,9 millimeter tykk. 

Selv om telefonen er syltynn, har den et batteri på 2300 mAh – og ifølge Gionee skal batteriet «vare hele dagen selv om du bruker den mye», og være like bra som på selskapets toppmodell Elife E7. Produsenten planlegger også å øke kapasiteten fra 2300 til 2450 mAh i en kommende oppdatering av telefonen.

Foto: Gionee

Åttekjerner

Gionee Elife S5.5 har en 5-tommers AMOLED Plus-skjerm med Full HD-oppløsning, som antagelig vil si 1920 x 1080 punkter. Telefonen kommer med en åttekjerners prosessor på 1,7 GHz. Pressemeldingen sier ingenting om hvilken prosessor det er snakk om, men det er etter alt å dømme snakk om MediaTeks nye MT6592-brikke. 

Les mer om MediaTeks åttekjernersbrikke her »

Hovedkameraet er på 13 megapiksler, og ifølge Gionee har telefonen også det de hevder er verdens første 95-graders ultravidvinkel-frontkamera. Dette kameraet har en oppløsning på fem megapiksler. Vidvinkellinsen gjør det mulig å ta gruppebilder enklere, selv om en av personene som er med på bildet holder telefonen med utstrakt arm («gruppe-selfie», om du vil).

Amigo OS 

Operativsystemet er basert på Android 4.2, men produsenten har tilpasset menyene og kaller operativsystemet for Amigo OS. 

Den første utgaven av telefonen støtter 3G opptil 42 Mbps. 4G-versjonen (LTE) kommer først i juni. Telefonen er såvidt vi vet tilgjengelig bare i Kina, men vil bli vist frem på Mobile World Congress-messen i Barcelona den 24.-28. februar. 

På denne siden har vi samlet alle nyhetene fra MWC2014 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen