(Bilde: Gionee)

Dette er verdens tynneste mobiltelefon

Gionee Elife S5.5 er mye tynnere enn iPhone og Galaxy S4.

Den kinesiske mobilprodusenten Gionee har lansert det som skal være verdens tynneste mobiltelefon. Med en tykkelse på bare 5,5 millimeter er Gionee Elife S5.5 0,25millimeter tynnere enn nåværende verdensrekordinnehaver – Vivo X3. Det skriver Engadget.

Gionee Elife S5.5 (til høyre) er vesentlig tynnere enn iPhone 5S.
Gionee Elife S5.5 (til høyre) er vesentlig tynnere enn iPhone 5S.Foto: genk.vn)

Til sammenligning er Apple iPhone 5S 7,6 millimeter tykk, Samsung Galaxy S4 er 7,9 millimeter tykk. 

Selv om telefonen er syltynn, har den et batteri på 2300 mAh – og ifølge Gionee skal batteriet «vare hele dagen selv om du bruker den mye», og være like bra som på selskapets toppmodell Elife E7. Produsenten planlegger også å øke kapasiteten fra 2300 til 2450 mAh i en kommende oppdatering av telefonen.

Foto: Gionee

Åttekjerner

Gionee Elife S5.5 har en 5-tommers AMOLED Plus-skjerm med Full HD-oppløsning, som antagelig vil si 1920 x 1080 punkter. Telefonen kommer med en åttekjerners prosessor på 1,7 GHz. Pressemeldingen sier ingenting om hvilken prosessor det er snakk om, men det er etter alt å dømme snakk om MediaTeks nye MT6592-brikke. 

Les mer om MediaTeks åttekjernersbrikke her »

Hovedkameraet er på 13 megapiksler, og ifølge Gionee har telefonen også det de hevder er verdens første 95-graders ultravidvinkel-frontkamera. Dette kameraet har en oppløsning på fem megapiksler. Vidvinkellinsen gjør det mulig å ta gruppebilder enklere, selv om en av personene som er med på bildet holder telefonen med utstrakt arm («gruppe-selfie», om du vil).

Amigo OS 

Operativsystemet er basert på Android 4.2, men produsenten har tilpasset menyene og kaller operativsystemet for Amigo OS. 

Den første utgaven av telefonen støtter 3G opptil 42 Mbps. 4G-versjonen (LTE) kommer først i juni. Telefonen er såvidt vi vet tilgjengelig bare i Kina, men vil bli vist frem på Mobile World Congress-messen i Barcelona den 24.-28. februar. 

På denne siden har vi samlet alle nyhetene fra MWC2014 »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen