Spinpoint M9T. (Bilde: Seagate)

Dette er verdens tynneste harddisk på 2 TB

Seagate byr på godt nytt for laptop-entusiastene.

Selv om SSD-er er i ferd med å bli stadig mer utbredt er det mye som tyder på at de gode, gamle harddiskene vil leve i beste velgående en god stund til, blant annet på grunn av lavere pris per gigabyte.

Blant andre Seagate har klart å høvle harddiskene helt ned til tykkelser på 5 millimeter med plass til 500 GB, og Western Digital har nå stappet 1 TB inn i formfaktoren 7 millimeter.

Skal man opp til 2 TB, som for øyeblikket er kapasitetsgrensen for 2,5-tommerne, øker tykkelsen til 12,5 eller 15 mm. Dette er det imidlertid nå slutt på, for Seagate har lansert en ny harddisk med en lagringskapasitet på 2 TB og en tykkelse på kun 9,5 mm.

Verdens tynneste

Spinpoint M9T, som er navnet på harddisken, er dermed verdens tynneste i denne kapasitetsklassen, ifølge selskapet selv. Modellen er produsert ved Samsungs harddiskavdeling, som Seagate kjøpte i 2011.

Av tekniske spesifikasjoner har harddisken en rotasjonshastighet på 5400 RPM, intern datahastighet på 169 MB/sekund og benytter det vanlige grensesnittet SATA 6 Gbit/sekund. Flere detaljer kan du finne her.

Dermed har altså produsenter av bærbare PC-er og Ultrabooker et nytt, attraktivt alternativ å velge mellom. M9T vil først benyttes i Samsungs P3- og S3-serie av eksterne harddisker, og andre ikke navngitte partnere skal også være ombord.

SSD-en er ingen trussel ennå:
En av verdens største harddiskprodusenter er ikke bekymret (Ekstra) »

(Kilde: Seagate, via Computer World)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen