Syv millimeter på utsiden, fem på innsiden
Syv millimeter på utsiden, fem på innsiden (Bilde: Seagate/YouTube)

Verdens tynneste

Seagate Seven er nesten like tynn som iPhone 6 – men er det noe vi trenger?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Seagate Seven

Kapasitet: 500 GB
Grensesnitt: USB 3.0
Størrelse: 76 x 113,5 x 7 mm
Vekt: 150 g
Pris:

Seagate har annonsert det som antakeligvis er verdens tynneste eksterne harddisk: Seagate Seven. USB 3.0-harddisken er bare 7 millimeter tykk, omtrent som fire kronestykker stablet oppå hverandre, eller som en iPhone 6 med sine 6,9 mm.

Med et skall av rustfritt stål burde den være solid nok til at du trygt kan ta den med rundt omkring, så fremt lagringsbehovet ditt ikke er av de største. Sammen med den beskjedne størrelsen kommer nemlig en nokså beskjeden lagringsplass på bare 500 gigabyte.

Til sammenligning har for eksempel Seagates egen Backup Plus Slim 2TB en kapasitet (som navnet sier) på to terrabyte, altså fire ganger så mye lagringsplass. På en annen side er Seagate Seven «hele» 5,1 millimeter tynnere, og kommer altså med et skal av rustfritt stål i stedet for den vanlige plasten.

Seagate Seven egner seg kanskje godt for de som vil reise så lett som mulig og trenger en harddisk som tåler røffe forhold. Men det kan jo også være at Seagate bare vil vise seg frem for å si «Se hva vi kan gjøre». Og for all del, vi lar oss imponere.

Norsk pris er foreløpig ikke annonsert, men du kan sette opp et prisvarsel i vår Prisguide, så får du beskjed med en gang det den dukker opp.

 

Seagate Seven.
Seagate Seven er en pent designet, i alle fall til harddisk å være.Bilde: Seagate

Synes du den lille størrelsen og det solide skallet er verdt den lille lagringsplassen? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet.

Tek.no følger CES-messen i Las Vegas:
Nvidia har sluppet en ny mobil superprosessor»

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen