Størrelsen er ikke alt som teller.
Teknofil
Størrelsen er ikke alt som teller. (Bilde: Willcom)

– Dette er verdens minste telefon

Den er rosa, veier 32 gram og kan sende meldinger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var en gang i mobiltelefonens historie da alt handlet om størrelse. Nokia dominerte markedet, og alle forsøkte å lage så små telefoner som mulig.

Så kom fargeskjermene og «smart»-funksjoner, og i dag har trenden mer eller mindre snudd — alle vil ha store, fargerike berøringsskjermer. 

Liten og lett

Phone Strap 2 er omtrent på størrelse med en friskboks.
Phone Strap 2 er omtrent på størrelse med en friskboks.Foto: Willcom

Men ett selskap har ignorert den nye trenden, og såklart finner vi dem i Japan. Telefonselskapet Willcom har nemlig bestemt seg for at det folk egentlig vil ha er små telefoner, og derfor har de annonsert sin minste telefon hittil — Phone Strap 2. 

Ifølge selskapet selv er det verdens minste og letteste telefon, og med spesifikasjonene de har avslørt er det vanskelig å si imot. Med en bredde på 32 millimeter, høyde på 70 millimeter og en tykkelse på 10,7 millimeter veier den lille krabaten bare 32 gram. Ikke stort større enn en fyrstikkeske, altså.

Bittelite batteri

Hvis ikke rosa er helt din stil, kan du gå for svart eller hvit.
Hvis ikke rosa er helt din stil, kan du gå for svart eller hvit.Foto: Willcom

Resten av spesifikasjonene er kanskje ikke like imponerende. Telefonen har en fargeskjerm som strekker seg over én tomme diagonalt, og skryter av å både kunne ringe, sende meldinger og lese e-post. Siden den er så svimlende liten har japanerne bare klart å klemme inn et batteri som takler to timer taletid, eller 300 timer hvis du lar den ligge i lommen uten å bruke den. 

I tillegg til den lekre rosafargen vil telefonen også være tilgjengelig i hvit og svart, men du må desverre ta turen til Japan for å få klørne dine i den. Pris er ikke kjent, men med tanke på spesifikasjonene vil den nok ikke gå for så veldig store summer. 

(Kilde: New Launches)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen