Asus WL-330NUL skal være verdens minste lommeruter.

Dette er verdens minste ruter

Lommeruteren Asus WL-330NUL er som en stor minnepinne.

Lille WL-330NUL fra Asus var en av de mange tingene vi ikke rakk over på årets CES-sirkus, men litt omtale fortjener den lell. Denne lommeruteren er nemlig verdens minste, skal vi tro Asus.

Vekten er oppgitt til 25 gram og størrelsen skal være 65 x 20 x 15 millimeter – altså kan du tenke på den som en litt stor USB-minnepinne. Men det er altså en skikkelig ruter med innebygd 802.11b/g/n trådløst nett. Er du for eksempel på reise og kun har tilgang til kablet nettverk, kan du plugge kabelen inn i denne og lage ditt eget trådløse nett for bruk med mobil, nettbrett eller en bærbar.

Ruteren klarer seg på strøm fra en USB-kontakt, alternativt kan du bruke en adapter som plugges i strømnettet.

Er også en dongel

I tillegg til å være en ruter, kan Asus WL-330NUL også benyttes som en overgang fra USB til LAN. Vi ser at flere og flere bærbare – og da spesielt ultraportable modeller – kommer uten en vanlig LAN-kontakt, og da må bruke en USB-dongel for å kunne koble til kablet nett. WL-330NUL skal kunne brukes akkurat som en slik dongel.

Den nye lommeruteren fra Asus skal være tilgjengelig fra februar måned. Vi regner med at prisen vil ligge på mellom tre og fire hundre kroner.

Kilde: Asus

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen