Zotac ZBOX nano ID61

Teknofil – Dette er verdens minste fullverdige PC

Zotac ZBOX nano ID61

Zotac har lansert tre nye mini-PC-er

Viser også frem en veldig liten rakker som kommer til våren.

Hardware.no/Hannover: Zotac har på årets CeBIT-messe lansert tre knøttsmå mini PC-er myntet på bruk i stua. Den lille maskinen måler rundt 12 x 12 cm, og skal levere nok kraft til å drive et mediasenter som kan jobbe med materiale i full HD-kavalitet.

Maskinen har fått navnet Zotac Zbox Nano ID61, og vil komme i flere varianter

Bred fleksibilitet

– Vi vil at kundene skal ha stor valgfrihet, så du kan velge å kjøpe denne uten minne, harddisk og operativsystem. Da kan du selv sette sammen de komponentene du trenger for ditt bruk, forteller Chris Dean, PR- og markedssjef for Europa.

– Du kan også kjøpe ID61 med minne og harddisk fra oss, men den kommer alltid uten operativsystem. Også der kan du velge helt fritt selv, den støtter både Windows, Linux, og mye mer, sier Dean.

– Vi har også samarbeidet tett med teamet bak XBMC, så du kan få et gratis operativsystem fra dem som er spesialtilpasset Zbox-serien. Da får du et skikkelig senter medieinnholdet ditt.

Helt konkret kommer Zbox ID61 med en Intel Celeron 867-prosessor, med innebygget Intel HD-grafikk. Velger å du å kjøpe enheten med minne og harddisk fra Zotac, er det snakk om 2 GB DDR3-minne i SO-DIMM-formatet, og en 320 GB 5400 RPM-harddisk.

Enheten benytter Intels nyeste brikkesett for denne plattformen, så det er støtte for SATA 6 Gbit/s. På den måten kan du få full utnyttelse av en eventuell SSD.

Fjernkontroller for styringa

– Vi har hørt på tilbakemeldingene fra den forrige Zbox-serien, så denne gangen leverer vi med en egen IR-fjernkontroller. Med den kan du styre alt på maskinen.

– Den har også blåtann-teknologi, så du kan også benytte eksterne tastaturer. Det er jo ikke alltid like lett å skrive tekst med en fjernkontroller, sier Dean.

Sniktitt på en mini-mini-PC

Den ukjente modellen på toppen, ID61 under.
Den ukjente modellen på toppen, ID61 under.

På bakrommet fikk vi også ta en kikk på Zotacs fremtidige mini-PC. Den måler ikke mer enn 10 x 10 centimeter, og er 3,7 centimeter tykk.

– Vi er ikke helt sikre på når denne vil lanseres enda, men det vil nok skje utover våren. Innmaten er fortsatt noe jeg ikke vet stort om, men den fysiske størrelsen vil ikke endres. Den er virkelig liten, sier Dean.

– Dette er verdens minste fullverdige PC, sier han.

Det har han trolig har rett i så lenge man holder seg til x86-plattformen. Rasberry Pi er som et eksempel noe mindre, men den er ARM-basert og støtter blant annet ikke Windows 7.

Vi får ikke vite stort om innmaten, men fra utsiden noterer vi oss at den kompakte klumpen kommer med et lass av tilkoblinger. HDMI, USB 3, eSATA, nettverk, SPDIF og kortleser er noe av det vi kan skimte. Sniker vi blikket inn igjennom viftehullene noterer vi oss at boksen vår kjølehjelp av en liten vifte.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen