– Dette er verdens mest avanserte spilltastatur
(Bilde: Logitech)

– Dette er verdens mest avanserte spilltastatur

Tar i bruk helt nye mekaniske brytere, som ikke kommer fra Cherry.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Logitech trekker nå et helt spesielt spilltastatur frem fra flosshatten, nemlig G910 Orion Spark. Grunnen til at det er spesielt er de nyutviklede bryterne Romer G.

Mekaniske spilltastaturer har vært en het potet i flere år. Markedet har vært dominert av bryterprodusenten Cherry med deres MX-serie. MX-serien kom med flere ulike brytere, alt etter hvilke egenskaper du var ute etter.

Noen egentlige utfordrere har det ikke vært, og ingen av tastaturprodusentene har heller tatt sjansen på å satse på noe annet. Cherry MX har vært et kvalitetstegn i seg selv, og produsentene har kommet litt i andre rekke.

Denne trenden vil nå Logitech til livs med G910, et tastatur som altså ikke bare skiller seg ut rent utseendemessig.

Tastene har kanter på hver side, om dette blir et irritasjonsmoment gjenstår å se.
Tastene har kanter på hver side, om dette blir et irritasjonsmoment gjenstår å se.Foto: Logitech

Utfordrer Cherry MX

Den største forskjellen mellom Romer G-tastene og Cherry MX er vandringen på bryterne. På Cherry MX har du et innslag ved to millimeter, noe som er redusert til halvannen millimeter på Romer G. Trykker du med et jevnt nedtrykk får du altså registrert tastetrykket 25 prosent raskere med Romer G.

En annen forskjell er levetiden, selv om den kanskje er vanskeligere å kontrollere. Romer G skryter på seg 70 millioner tastetrykk, mens Cherry M reklamerer med 50 millioner trykk.

Logitech har for anledningen også utviklet et nytt kontrollprogram, Arx Control. Dette programmet gjør at du via mobiltelefonen din kan få informasjon om spillet du holder på med, eller informasjon om selve datamaskinen.

Spesialtilpassede programmer kommer

En egen SDK blir også tilgjengelig, hvilket gjør at også andre utviklere kan programmere inn mot programvaren. Dette muliggjør at spillutviklere kan ordne med spesialtilpasset programvare for nettopp deres spill.

Tastaturet har en egen holder spesielt beregnet på bærbare smartenheter, enten det er snakk om Android eller iOS.

Hver tast kan i tillegg belyses individuelt, med fritt fargevalg blant 16,8 millioner alternativer. Ifølge Logitechs pressemelding er det også slik at lyset går gjennom en spesiell optikk, slik at lyset skal være jevnest mulig i selve tastene.

Prisen er av det stive slaget. Veiledende er den nemlig satt til 1790 kroner, og tastaturet kommer i begynnelsen av november. Nå er det riktignok én pris inne allerede, men den er på 1990 kroner, så denne prisen regner vi med at blir redusert når lanseringen nærmer seg. Som vanlig kan du sette opp et prisvarsel via Prisguide, så sender vi deg en e-post så snart det har kommet priser i nettbutikkene eller at produktet har blitt tilgjengelig. 

Er du nysgjerrig på mekaniske tastaturer? Sjekk ut guiden vår om mekaniske tastaturer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen