(Bilde: Lift Labs)

Dette er verdens første «Steadicam»-skje

Liftware Spoon skal gjøre livet lettere.

Hva som er poenget med en «Steadicam»-skje, spør du? Liftware Spoon fra Lift Labs i San Francisco skal gjøre livet enklere for folk som lider av skjelving, som for eksempel eldre mennesker eller folk rammet av Parkinsons sykdom.

For friske mennesker kan det å bare løfte en skje virke som verdens enkleste ting, men for andre er ikke dette nødvendigvis tilfellet. Derfor kommer denne spesielle skjeen inn i bildet, som på mange måter ligner på en elektrisk tannbørste.

Håndtaket inneholder batteri og elektronikk, mens selve skjeen sitter på en avtag- og vaskbar del.

Motvirker bevegelser

På innsiden av Liftware Spoon befinner det seg avansert elektronikk og sensorer som oppdager de ufrivillige bevegelsene til et skjelvende menneske. Motorer på innsiden reagerer umiddelbart ved å bevege skjeen i motsatt retning, slik at det i praksis blir et «bevegelseskansellerende» redskap.

Dermed kan brukeren føre innholdet intakt til munnen på en relativt rolig og kontrollert måte. Tester ved University of Michigan viser at skjelvingen gikk ned med hele 75 prosent.

Den hjelpsomme skjeen skal bli tilgjengelig senere i september, mens prisen foreløpig er ukjent. Du kan lese mer på LiftLabsDesign.com.

Også nyttig:
Det ultimate bestikket? »

(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen