Roboten ble nylig demonstrert på GISEC-konferansen i Dubai.
Teknofil
Roboten ble nylig demonstrert på GISEC-konferansen i Dubai. (Bilde: YouTube)

Ikke akkurat RoboCop, men dette er verdens første robot-politimann

Blant de mange teknologiske nyvinningene fra science fiction-filmene som hittil ikke er blitt realisert finner vi robotpoliti, men nå ser det ut til at vi kan stryke det også av listen, melder nyhetsbyrået RT og Daily Mail.

I byen Dubai i De forente arabiske emirater får politiet nemlig nå et nytt medlem i form av robot som skal hjelpe til med å håndheve loven i landet. Vidunderet ble vist frem på konferansen Gulf Information Security and Expo Conference, som det ble kunngjort på Twitter.

Ingen RoboCop

Foto: Twitter

Det dreier seg riktignok ikke om en fullt like slagkraftig maskin som RoboCop, som vi husker fra de gamle actionfilmene, men den nye maskinen har likevel et knippe triks i ermet.

Roboten, som er cirka 1,7 meter høy, har for eksempel en berøringsskjerm på brystet som kan brukes av andre til å rapportere kriminell aktivitet, og den har også en mikrofon som gir deg en direktelinje til politisentralen.

Den høyteknologiske politioffiseren kan også skanne ansikter fra opptil 20 meter unna, og kan ta i mot innbetalinger for bøter. Innebygde våpen og andre maktmidler finner vi imidlertid ikke, så maskinen er nok mer å regne som en assistent enn en fullverdig politi.

Roboten skal utgjøre et ledd i en storstilt plan som myndighetene har innen sikkerhet og politi i Dubai. Blant annet planlegges det «smarte» politistasjoner og utstrakt bruk av kunstig intelligens for å bekjempe og forebygge kriminalitet i landet. Politiet har videre ambisjoner om at roboter skal utgjøre hele 25 prosent av politistyrken innen år 2030.

LG har lansert en robot til smarthjemmet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen