Bildet viser både Pluto (den største prikken) og månen Charon. Vi har zoomet inn på bildet for å gjøre det lettere å se dvergplaneten.
Teknofil
Bildet viser både Pluto (den største prikken) og månen Charon. Vi har zoomet inn på bildet for å gjøre det lettere å se dvergplaneten. (Bilde: NASA)

Dette er romsondens første fargebilde av Pluto

New Horizon er «bare» 115 millioner kilometer unna.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For tre måneder fortalte vi om NASAs romsonde «New Horizon», som i skrivende stund er på vei mot dvergplaneten Pluto. Nå har sonden kommet nærme nok til å ta et fargebilde av planeten, skriver Cnet.

Som du kan se på toppbildet vårt er det svært kornete, men det er en klar forbedring fra bildet vi så i januar

Nesten framme

Som NASA skriver selv er dette det første fargebildet av Pluto, tatt av en romsonde. Romsonden er fortsatt 115 millioner kilometer unna Pluto. Det kan kanskje virke som en ganske lang distanse, men med tanke på at den allerede har lagt over fem milliarder kilometer bak seg i løpet av 9 år, virker det ikke så langt likevel. Mars er forøvrig "bare" 220 millioner kilometer unna Jorden. 

Sjekk ut dette: 
Denne nettsiden illustrerer hvor langt det er til Mars »

NASA sier at New Horizon er det raskeste romfartøyet de noen gang har sendt ut i verdensrommet, og vil ankomme Pluto den 14. juli. Da vil den ta enda flere bilder, naturligvis langt skarpere enn de nåværende bildene, som vil sendes tilbake til NASAs team i Jorden. 

Vil forlate solsystemet vårt

Pluto er imidlertid ikke endestasjonen for New Horizon. Den vil nemlig suse rett forbi den kalde dvergplaneten, og etterhvert forlate solsystemet vårt.

Hvis sonden fortsatt er i drift i år 2038, vil den være i stand til å sende data som kan føre til at vi vil forstå mer om den ytterste delen av heliosfæren vår.

Vil du se litt skarpere verdensrom-bilder?
Se de utrolige bildene Hubble-teleskopet har tatt »

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen