(Bilde: HP)

Dette er verdens første bærbare med Leap Motion

HP lar deg styre maskinen med hendene i løse lufta.

HP slipper nå en helt ny 17,3-tommers PC i sin Envy-serien, som blir verdens første bærebare datamaskin som du kan styre med hendene i løse luften. Både Asus og HP har siden starten av året varslet at disse maskinene vil komme, og HP kom altså først i mål med modellen Envy 17 Leap Motion SE.

Det er ved hjelp av teknologien til Leap Motion du kan styre og navigere deg rundt på maskinen med kun ved håndbevegelser. 

Avansert sensor

Ved hjelp av avanserte sensorer som sitter plassert i under selve tastaturet, kan altså maskinen fange opp bevegelser fra hendene dine. Selve sensoren er 70 prosent mindre enn på en tilsvarende frittstående modell, og er bygget nettopp med tanke på å kunne plasseres i flere ulike enheter. 

Med Leap Motion kan du altså slippe å ha med deg en ekstra mus eller presentasjonpenn, og la bare hendene dine gjøre jobben – i teorien. Bruksområdene er flere, der du for eksempel kan spille enkle spill som Fruite NInja, eller søke deg igjennom Google Earth på ekte Star Trek-vis.

HP advarer samtidig mot at Leap Motion er svært strømkrevende, og anbefaler derfor at maskinen står koblet til strøm så lenge du bruker funksjonen. 

Det er enn så lenge ikke så mange spesifikasjoner som er kjent rundt den nye HP-maskinen. Det vi vet er at modellen har en 17,3 tommer stor berøringsfølsom skjerm som takler Full HD-oppløsning. Den leveres også med Intels nye Core i5 Haswell-prosessor, samt en dedikert grafikkløsning fra Nvidia. 

Om du nå har veldig lyst på denne maskinen, har vi litt dårlig nytt. Maskinen vil kun være tilgjengelig i USA, og der er startprisen 1050 dollar. Oversatt til norsk verdi vil en slik maskin da koste rundt 7500 – 8000 kroner her til lands.

Er du på jakt etter en lydløs minimaskin til stua?
Les hele vår test av Shuttle DS47 her »

 

(Kilde: HP, TheVerge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen