Sharp Aquos Ultra HD-TV.
Sharp Aquos Ultra HD-TV. (Bilde: Sharp)

Dette er verdens første 4K-TV med THX-sertifisering

Og den blir rimeligere enn forventet.

Japanske Sharp var den første som kunngjorde en TV-modell som kombinerte den sylskarpe 4K-oppløsningen med den tekniske standarden THX. Det gjorde de i desember i fjor med det som skulle bli en 60-tommer med modellbetegnelsen ICC Purios LC-60HQ10. Sharp oppga prisen på denne til 2,6 millioner yen før moms, altså litt over 160 000 kroner.

Snodig nok har Sharp nå på nytt kunngjort «verdens første» 4K-TV med THX-sertifisering, som både får en annen modellbetegnelse, pris og størrelse enn overnevnte modell.

Foto: Sharp

Større og rimeligere

Under den pågående konferansen CE Week i USA dro Sharp nemlig sløret av en 70-tommers rakker med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler, som blir en del av selskapets allerede kjente Aquos-serie av TV-er.

Det mest interessante med denne høyoppløste Aquos-modellen er kanskje prisen. Sharp har satt den veiledende utsalgsprisen til 8000 dollar i USA, altså litt under 50 000 kroner. Dette er riktignok langt fra billig, men likevel en langt lavere pris enn ICC Purios-modellen, som attpåtil bare var på 60 tommer.

Ifølge Sharp blir den nye Aquos-TV-en altså den første 4K-modellen på markedet med THX-sertifisering. THX er en standard for reproduksjon av bildet og lyden til originalmaterialet. En sertifisering betyr altså at lyd- og bildekvaliteten skal samsvare godt med intensjonen til skaperen av innholdet.

Kan brukes som «bilde»

For å møte kravene til THX-standarden kjørte Sharp visstnok TV-en gjennom fire hundre timer med ulike ytelsestester.

Ellers er TV-en utstyrt med en tokjerners prosessor for signalbehandling, seks høyttalere, 3D-støtte og smart-TV-funksjonalitet. Den kommer også med noe Sharp kaller «tapet-modus», som gjør at du kan bruke TV-en som ramme for bilder og malerier i 4K-oppløsning etter at den er slått av.

I USA legges 70-tommeren ut for salg i august, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Se video under for mer informasjon.

THX er vel og bra, men det er også store bildeflater:
LG har vist frem et kompakt projektorsystem på hele 100 tommer »

(Kilder: Pressemelding, via Engadget, Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen