Dette er vårens kameranyheter

Dette er vårens kameranyheter

Se hva som kommer i butikkhyllene i mars

Februar var en produktiv måned for fotoprodusentene, men det meste tyder på at mars ikke vil være noe dårligere. Med storslipp som Canon EOS-1D X og Fujifilm X-Pro1 er det mye å glede seg til for dem som har dårlig plass i lommeboka for øyeblikket. I tillegg slippes det også flere kompaktkameraer med et langt mer behagelig prisnivå. Mars er neppe en kjedelig måned for fotoentusiaster i vårt langstrakte land, spesielt med tanke på at kveldene stadig blir lysere og temperaturen kryper riktig vei - oppover. Etter at månedens fotoinnkjøp er foretatt er det bare å ta med seg kameraet ut på spasertur og nyte vårens inntog.

Canon EOS-1D X

Med Canon EOS-1D X har Canon valgt å smelte sammen to forskjellige kameraer til ett. Canon EOS-1D X vil få en fullformats CMOS-sensorbrikke, og det er dermed sannsynlig at vi med dette kan vinke farvel til APS-H-formatet med en cropfaktor på 1.3x. Med 18 megapiksler og en makshastighet på 14 bilder i sekundet blir dette antakeligvis en seriøs godbit. ISO kan presses opp til 204800. Smak på den. Kameraet får riktignok en temmelig stiv prislapp, JapanPhoto og FotoVideo har for øyeblikket lagt seg rett under 55.000,-.

Fujifilm X-Pro1

Kameraet får en 16 megapikslers APS-C-størrelse sensorbrikke av en helt ny type. Der Fujifilm X100 hadde en tradisjonell brikke med det vanlige Bayer-filteret på, får X-Pro1 en brikke som Fujifilm kaller X-Trans CMOS. Den skal i følge Fujifilm gi en detaljgjengivelse som er like bra eller bedre enn en fullformatbrikke. Søkeren i X-Pro1 blir en videreutvikling av hybridsøkeren i X100, som fikk så mye skryt. Kameraet har høy siklefaktor og blir høyst sannsynlig veldig populært, selv med en pris på litt under 15.000,-.

Nikon AF-S 85 mm f/1.8G

Objektivet er ifølge Nikon blitt redesignet optisk og mekanisk fra grunnen av. Det har fått en syvbladet blender med avrundete lameller for å gi behagelig bokeh, og som navnet antyder har det også fått innebygget fokusmotor. Objektivet er i underkant av seks tusen kroner billigere enn Nikons 85 mm f/1.4, og vil koste rett over 4.000,-.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen