Petman vender tilbake – denne gangen med klær.
Teknofil
Petman vender tilbake – denne gangen med klær. (Bilde: BostonDynamics / YouTube)

Dette er utrolig nok en robot

Petman tester klær – og kan lett bli tatt for å være et menneske.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det begynner å bli en stund siden vi først stiftet bekjentskap med den vandrende militærroboten Petman. Den menneskelignende roboten på to bein hadde én oppgave, og det var å teste klær. Den gangen gikk han imidlertid rundt «naken» – og attpåtil hodeløs.

Nå vender Petman tilbake i full vigør. Det vil si at han endelig har mottatt et hode, og endelig har fått på seg klær. I videoen nedenfor kan du se roboten vandre av gårde i komplett oppkledning, og tankene sender oss av sted til Uncanny valley – dalen der de som ligner mennesker, men som fremdeles ikke er helt like, har sitt bosted.

Skadelige kjemikalier

Petman er skapt av det amerikanske selskapet Boston Dynamics, med det formålet å teste ut bekledning som skal beskytte soldater best mulig mot kjemiske våpen.

Roboten er i stand til å balansere seg selv, gå, løpe, krabbe og til og med ta armhevninger. Han simulerer videre fysiske egenskaper som svette – alt for å gi soldatene best mulig opplevelse gjennom grundig testing.

På videoen nedenfor har Petman på seg en vernedrakt, og via en mengde sensorer skal roboten kunne fastlå om skadelige kjemikalier klarer å bryte seg gjennom drakten.

Petman kan gå tur med denne:
USAs militære robothund kan kaste betongblokker »


(Kilder: Engadget, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen