Dette er utfordreren til Googles selvbygger-telefon
(Bilde: YouTube/Circular Devices)

Dette er utfordreren til Googles selvbygger-telefon

Finske «PuzzlePhone» blir konkurrenten til Googles Project Ara.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For en tid tilbake slapp søkegiganten Google en aldri så liten bombe ned i mobilverdenen med sitt ganske så originale konsept Project Ara, som gjør det mulig å «bygge» sin egen mobiltelefon ved å enkelt sette sammen valgfrie komponenter etter egne preferanser.

Som seg hør og bør i teknologiverdenen er det som oftest flere enn bare én aktør som jobber med et gitt konsept, og nå viser det seg at et lite finsk selskap ved navn Circular Devices har utviklet et lignende prosjekt i lengre tid, nemlig «PuzzlePhone».

Består av tre moduler

PuzzlePhone har mange likhetstrekk med Googles Project Ara, men er et prosjekt som tilsynelatende startet enda tidligere enn Google sitt. Også her er idéen å la forbrukere velge ut de ulike delene av mobiltelefonen slik at man kan konfigurere den på egen hånd.

Foto: Circular Devices

I motsetning til konkurrenten består PuzzlePhone imidlertid av kun tre hovedmoduler i denne omgang, som utviklerne har kalt «hjernen», «ryggraden» og «hjertet». Hjernemodulen inneholder prosessor og den viktigste elektronikken. Ryggraden består av skjermen, knappene, høyttalere og mikrofon, mens hjertemodulen er batteriet og sekundær elektronikk.

Ellers deler de finske utviklerne Googles intensjon om en åpen standard som skal legge til rette for at mange ulike utviklere skal kaste seg over konseptet og lage mange forskjellige moduler man kan velge mellom. Konseptet kjører for øvrig en egen utgave av Android.

Skal redusere ressurssløsingen

I tillegg til å gi forbrukere større fleksibilitet kommer det også frem av prosjektets hjemmeside at PuzzlePhone er utviklet med tanke på miljøet. Ved at man ikke trenger å bytte ut hele telefonen ved endring av behovene hos brukeren, eller om deler av telefonen går i stykker, er tanken at man kan redusere sløsingen med ressurser.

Circular Devices er nå i ferd med å utvikle referansemoduler for potensielle maskinvareprodusenter. Selskapet håper å kunne sende ut de første eksemplarene i løpet av andre halvdel av 2015. Mer informasjon finner du på prosjektets hjemmeside, og se også video under for en introduksjon.

I mellomtiden får Googles selvbygger-telefon stadig nye moduler:
Nå kan telefonen måle okygeninnholdet i blodet »

(Via Engadget, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen