LGs OLED-toppmodell G6 er blant de trygge smart-TV-kjøpene i 2016, ifølge Netflix.
LGs OLED-toppmodell G6 er blant de trygge smart-TV-kjøpene i 2016, ifølge Netflix. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Netflix anbefaler bare TV-er fra to produsenter

«Instant On»-funksjon var blant deres viktigste kriterier.

Etter hvert som smart-TV-ene har gjort sitt inntog på markedet har folk naturlig nok i økende grad begynt å bruke TV-en til Internett-baserte tjenester. Det er dog store kvalitetsmessige forskjeller på TV-modellenes nett-funksjonalitet, noe som har gjort at Netflix ønsker å guide deg.

I en pressemelding informerer den populære strømmetjenesten nå om hvilke TV-modeller de anbefaler for en optimal smart-TV-opplevelse i 2016, basert på et knippe kriterier. Kun to produsenter nådde opp.

Sony og LG til topps

I år anbefaler Netflix LGs 2016-kolleksjon av 4K-TV-er med det nye operativsystemet webOS 3.0. Dette omfatter nærmere bestemt seriene UH6300, UH6500, UH7500, UH8500, UH9500 og G6. Sistnevnte er den lekre OLED-modellen vi skrev i begynnelsen av januar.

Det andre selskapet som tilfredsstilte Netflix' krav i år var Sony, med sine Android-baserte 4K-modeller i seriene X85D, X93D og X94D.

Blant kriteriene som disse modellene oppfyller er blant annet den såkalte «TV Resume»-funksjonen. Denne sørger for at den sist brukte appen på TV-en automatisk starter igjen når TV-en slås på, slik at man for eksempel hopper rett inn i Netflix uten å måtte åpne appen på nytt.

Dette er kriteriene Netflix opererer med i sine anbefalinger.
Dette er kriteriene Netflix opererer med i sine anbefalinger. Foto: Skjermdump

Høy ytelse

I tillegg byr modellene på «Instant On»-funksjonen, som innebærer at TV-ene bruker kort tid på å «våkne» når man skrur dem på, slik at appene er klare til bruk umiddelbart. Utover dette har modellen ifølge Netflix enkel og kjapp app-navigering og en generelt høy ytelse når det gjelder smart-funksjonaliteten.

Netflix' TV-anbefalinger startet i fjor, og  da gjaldt anbefalingene kun USA. I år er de imidlertid blitt globale, som betyr at samtlige av de anbefalte modellene blir sluppet overalt hvor tjenesten tilbyr, altså også Norge. TV-ene er merket med «Netflix Recommended TVs», og mer informasjon om kriteriene finner du på denne siden.

Vil du vite hvilke TV-er Tek.no anbefaler?
Besøk vår TV-test-seksjon »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen