Slik ser det nye Powerwall-batteriet ut.
Slik ser det nye Powerwall-batteriet ut. (Bilde: Tesla Energy)

Dette er Teslas nye «husbatteri»

Dro endelig sløret av nyheten – og du kan reservere et allerede nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I begynnelsen av april lagde Elon Musk rabalder på børsen ved å kunngjøre at Tesla hadde et helt nytt produkt på gang som ikke var en bil. Det dukket opp ubekreftede opplysninger om at det dreide seg om et «husbatteri» som skal revolusjonere måten vi bruker energi på. Nå er det slutt på spekulasjonene, for Tesla har endelig offisielt dratt sløret av det nye produktet.

Ganske riktig er Teslas nyvinning et batteri for hjemmet, som har fått navnet «Powerwall». Som tidligere antydet er det meningen at batteriet skal brukes til å lagre elektrisitet som er generert ved hjelp av solpaneler.

To utgaver

Kanskje ikke helt overraskende er batteriet basert på lithium-ionteknologien som selskapet allerede bruker til batteriene i Tesla-elbilene. Battieret kommer i to utgaver, hvorav det ene er på 7 kilowattimer, mens det andre er på 10 kilowattimer. Det er også mulig å installere flere batterier sammen om du har større energibehov.

Batteriet kan også brukes til å lade elbiler, som Teslas egne modeller.
Batteriet kan også brukes til å lade elbiler, som Teslas egne modeller. Foto: Tesla Energy

Powerwall-batteriene måler 1,3 meter x 86 cm x 18 cm, og veier 100 kilogram per stykk. Batteriene er garantert å fungere i ti år, og er designet for intallasjon både innendørs og utendørs. En profesjonell elektriker må installere batteriene.

Hensikten med batteriene er altså å få mer ut av solepaneler ved å sette forbrukere i stand til å lagre solenergien man ikke bruker, for deretter å benytte denne når solen ikke skinner. Ved å lagre solenergien på dagtid for å bruke den lagrede energien på morgenen og kvelden er poenget også at man skal spare penger.

Reservestrømkilde

Tesla skriver at etterspørselen etter strøm i gjennomsnittshjemmet er høyere på morgenen og kvelden, og at strømprisene derfor også er høyere på disse tidene. Med batteriene kan man med andre ord lagre energi når strømprisene er lave, og hente strøm fra batteriet når strømprisene er høye.

I tillegg er batteriene også ment å bli brukt som reservestrømkilde ved strømbrudd, noe som kan gjøre det til et attraktivt produkt i områder som er ekstra utsatt for slike brudd, for eksempel som følge av værforhold eller i områder med upålitelige strømnett.

Powerwall-batteriene skal ifølge Tesla bli tilgjengelig til sommeren, og allerede nå kan man reservere batteriene via hjemmesiden. Den amerikanske prisen blir 3500 og 3000 dollar, altså 26 300 og 22 600 kroner med dagens kurs, for henholdsvis 10 kilowattimers- og 7 kilowattimersversjonen. Mer informasjon finner du hos Tesla.

Tesla-grunnleggeren har mange jern i ilden: Musk jobber også med et futuristisk supertog » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen