×
Denne siden inneholder annonselenker
Emanuel Järnland i Asus har for anledningen tatt på seg VR-briller og viser frem GR8-maskinen.
Emanuel Järnland i Asus har for anledningen tatt på seg VR-briller og viser frem GR8-maskinen. (Bilde: TU Story Labs)

Dette er spill-beistene vi sikler på

Lekker på utsiden, helt rå på innsiden.

  • Dette er en annonse. Journalistene i Tek.no er ikke involvert i produksjonen.

Expert på CES 2017

Vi er tilstede på verdens største teknologimesse, Consumer Electronics Show i Las Vegas. I løpet av denne uken vil store og små produsentene fra hele verden samles her, for å vise frem hva du har i vente det kommende året. Kort og godt er det her vi først ser alt nytt som du kan plugge strøm i.

Ordbok

Kaby Lake: Intels prosessorer kommer i stadig nye generasjoner, der Kaby Lake er kodenavnet på den ferskeste. Takket være nye teknologier er den blant annet lettere å overklokke enn noensinne, noe spillentusiaster setter pris på.

Overklokking: Komponenter som prosessorer og grafikkort er sertifiserte for visse hastigheter, for å garantere at de fungerer perfekt. De kan likevel stort sett presses til å yte enda bedre, noe som vil gjøre systemet raskere. Det er ikke helt ufarlig, blant annet vil overklokking produsere mye ekstra varme, som til slutt kan ødelegge komponentene. Man må dermed være varsom.

VR-briller: Virtuell virkelighet er et utrolig populært tema om dagen, og de fleste av oss har jo sett og kanskje prøvd Oculus Rift eller lignende løsninger. Det er imidlertid fort gjort å glemme at det å kjøre avanserte VR-spill også krever en ganske kraftig PC. Det er ikke rimelig å hoppe på VR-bølgen, men produsenter som Asus gjør nå forsøk på å gjøre inngangsterskelen lavere.

Jakten på de råeste spillmaskinene er ustanselig, og det er alltid rom for mer ytelse, mer overklokking og enda bedre spesifikasjoner. PC-produsenten Asus er fullstendig klar over det, og på CES-messen i Las Vegas viste de i dag frem en oppdatert versjon av sitt gamingmonster, kalt ROG GT51CH.

Det er litt av en maskin. Ikke bare ser den ut som noe som ville passet i Transformers-filmene, den veier også massive 22 kilo og er lastet med den heteste maskinvaren på markedet. 

Er du en av de mest ivrige gamerne i landet, kan kraften komme godt med. De nyeste spillene krever ekstremt mye om du vil nye dem med den beste grafikken i høy oppløsning. Eller om du skal spille i Virtual Reality (VR), en teknologi som vil bli stadig mer tatt i bruk i år.

Solid ytelse i spill

Rent teknisk kommer maskinen lastes med den nyeste og kraftigste prosessoren Intel har å oppdrive, kalt Kaby Lake Core i7. Denne byr selvsagt på rå ytelse og bedre energieffektivitet, og det finnes et bredt utvalg prosessorer basert på arkitekturen.

Maskinen har også plass til de kraftigste skjermkortene på markedet, og er lastet med to av Nvidias GTX 1080-grafikkort, som igjen leverer formidabel ytelse. Og du kan selvsagt ha opptil 64 GB RAM og velge mellom kombinasjoner av SSD og tradisjonelle harddisker. 

Det vittige med maskinen er at standardspesifikasjonene ikke var nok for Asus: Det skal være ekstremt lett å overklokke den videre for å hente mer ytelse. Litt som å trimme bilen! Alt du trenger å gjøre er å trykke på en knapp på utsiden av maskinen, og prosessoren vil da automatisk klokkes til 4,6 GHz - en god del raskere enn den opprinnelige spesifikasjonen. En applikasjon kalt Aegis III følger også med, og gir mer entusiastiske gamere muligheter til å justere og passe på svært mange parametere og detaljer. Du får full oversikt over klokkehastighetene, og vil bli advart om maskinen begynner å gå varm. Beistet er for øvrig vannkjølt, så det skal mye til å få den overopphetet.

Produsenter forteller at de har klart å kjøre det splitter nye spillet Watch Dogs 2 på ultra-innstillinger og i 4K-oppløsning i 66 bilder i sekundet. Det er meget respektabelt!

Monster-PCen er såklart ikke billig, og vil ifølge de nordiske representantene til Asus koste rundt 35 000 kroner når den lanseres i første kvartal 2017.

VR for massene

Superkraftige GT51CH gir deg full styring på alle komponentene.
Superkraftige GT51CH gir deg full styring på alle komponentene. Foto: TU Story Labs

Som en motsetning til dette romvesen-lignende beistet har Asus også sluppet et motstykke: En kraftplugg av en PC som ikke er større enn en tynn skoboks. Den heter ROG GR8 II, og er faktisk verdens miste gaming-PC med støtte for Virtual Reality.

Selv om størrelsen er en en brøkdel av sin storebror, er den pakket med en kraftig Intel-prosessor, et solid skjermkort og lynraske lagringsmedier. 

Det unike med maskinen er at den i motsetning til de fleste maskinene på markedet, kommer klar for VR. Dette er en teknologi som blir stadig mer populær, og byr på en helt unik opplevelse i spill. Det krever imidlertid sitt av maskinen din, både i form av hvilken kraft den har og hvilke tilkoblinger den gir deg. GR8 II har mer enn nok kraft til å gi deg en silkemyk VR-opplevelse, og med doble sett av HDMI-kontakter på baksiden er alt klart for at du kan ta på deg VR-brillene og nyte time etter time med underholdning. Og selv om du ikke skal ta på deg VR-briller, passer boksen glimrende til stuebruk - den er jo liten, og samtidig veldig stillegående.

GR8 II kommer i butikkene allerede nå i januar, og skal koste rundt 12000 kroner.

Til toppen