Sony Xperia E4.
Sony Xperia E4. (Bilde: ririro/Shutterstock.com, Sony)

Dette er Sonys nye Xperia-mobil til under tusen kroner

Xperia E4 får både større skjerm og overkommelig prislapp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Når det gjelder Sonys mobiltelefoner er det gjerne de relativt kostbare toppmodellene i Z-serien som får mest oppmerksomhet. Selskapet har imidlertid også modeller som retter seg mot dem som ikke har lyst til å bruke allverdens med penger på mobilen, i form av Xperia E-serien.

Nå melder Sony i en pressemelding at den nyeste E-modellen er lansert, nemlig E4. I likhet med de øvrige mobilene i serien blir også denne en budsjettmodell, og byr samtidig på større skjerm og bedre oppløsning enn tidligere. 

5 tommer og under tusenlappen

Sony Xperia E4 får en veiledende pris på kun 990 kroner. For dette får du en skjermstørrelse på 5 tommer med en oppløsning på 960 x 540 piksler, noe som riktignok ikke er til å få bakoversveis av. Likevel er det en brukbar oppgradering fra forgjengeren E3, som hadde en oppløsning på på 854 x 480 piksler spredt over 4,5 tommer.

Av andre tekniske spesifikasjoner skilter nye E4 med en uspesifisert, firekjerners prosessor på 1,3 GHz og tokjernersutgaven av grafikkprosessoren ARM Mali-400. Den har også 1 GB minne og 8 GB flashminne for lagring, som kan utvides til 32 GB via mikro-SD-kort.

Batteriet er på 2300 milliamperetimer. Ifølge Sony skal dette holde til 12 timer og 43 minutters taletid, 29 dagers standby-tid, to døgn med musikkavspilling eller cirka seks og en halv time med videoavspilling.

Snart tilgjengelig

Ellers er mobilen utstyrt med et kamera på 5 megapiksler på baksiden, og mobilen har også et frontkamera på 2 megapiksler. Sony Xperia E4 måler 13,7 cm x 7,2 cm x 1,05 cm, og vekten ligger på 144 gram. 

Mobilen blir tilgjengelig i norske butikker rundt midten av februar i fargealternativene sort eller hvit. Prisen vil som sagt ligge på 990 kroner. Flere spesifikasjoner finner du hos Sony.

Om du ønsker en mer påkostet Sony-telefon er nok Z4 mer aktuell: Dette sier ryktene om den neste toppmodellen »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen