Sonys første 4K-Blu-ray-spiller.
Sonys første 4K-Blu-ray-spiller. (Bilde: COLOURBOX3067448/Sony)

Dette er Sonys første 4K-Blu-ray-spiller

4K-fansen får endelig mer å velge mellom.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes som kjent massevis av 4K-TV-er på markedet, og 4K-skjermene til PC blir også raskt mer tallrike, men utvalget er definitivt mer glissent på avspillingssiden. Nå har vi i alle fall fått litt mer å velge mellom, for Sony har omsider dratt sløret av sin første 4K-Blu-ray-spiller.

Sonys debut i det ennå relativt nye produktsegmentet bærer modellbetegnelsen X1000ES og skal ifølge produsenten henvende seg til de mest krevende underholdningsentusiastene.

I likhet med noen av de andre 4K-Blu-ray-spillerne på markedet har Sonys nye modell støtte for HDR, som sørger for bedre detaljgjengivelse i de mørke og lyse områdene av bildet. Dette krever dog at du har en kompatibel TV.

Kanskje det var på grunn av denne spilleren at de unngikk å legge inn støtte for 4K Blu-ray i PlayStation 4 Pro

Dolby Atmos-støtte

Sony kan opplyse at spilleren kommer med en egen bildemodus for HDR-innhold, og videoprosesseringsteknologi som oppskalerer 1080p-innhold til nær 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund.

På lydsiden skal spilleren ifølge Sony ha god kompatibilitet med Dolby Atmos- og DTS:X-standardene. Dette er teknologier som gir en dynamisk og realistisk lydopplevelse ved at lyden fra objekter passer med posisjonen til objektene i programmet man ser på.

X1000ES skal bli tilgjengelig til våren neste år, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. De andre 4K-Blu-ray-spillere som har kommet ut så langt er Philips BDP7501Panasonic DMP-UB900 og Samsung UBD-K8500. Det er også verdt å nevne den nye spillkonsollen Xbox One S, som faktisk blir den rimeligste 4K-Blu-ray-spilleren på markedet så langt.

Sony har også andre 4K-produkter på gang: Nylig lanserte selskapet et nytt 4K-actionkamera med optisk stabilisator »

(Via TechHive)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen