(Bilde: Tizentalk.)

Dette er Samsungs nye operativsystem

Slik skal Samsung bli mindre avhengig av Google.

Det har lenge vært kjent at Samsung søker å løsrive seg fra avhengigheten til Android, og altså også Google. Derfor har de tålmodig utviklet et eget operativsystem kalt Tizen. VI har allerede sett et kamera med dette operativsystemet, men ennå ingen smartmobiler. Nå ser dette bildet ut til å endre seg.

Foto: Kipris.

Ikke bare ryktes det at Samsungs neste toppmodell, Samsung Galaxy S5, vil komme i to versjoner (en med Android og en med Tizen), men nå har det også lekket bilder av hvordan Tizen vil se ut på en smartmobil.

Overhaling

Systemet har fått en kraftig overhaling, og ser nå svært annerledes ut enn det gjorde før. Det er noen elementer som kan minne om TouchWiz, hvilket kanskje ikke er så veldig overraskende da dette er Samsungs tilpasning av Android. I tillegg ser det ryddig og stilrent ut, og gir en litt "varmere", hjemlig følelse.

Om Tizen skal ha noen sjanse ute i det store markedet må det ha noen egenskaper som virkelig skiller seg ut, og det må ikke minst fungere veldig, veldig bra. Men Samsung har mye erfaring, og vet nok hva de holder på med. Det får vi iallefall håpe, for Tizens skyld. Alle de lekkede bildene er for øvrig fra Korea Intellectual Property Rights Information Service (Kipris), så det er all grunn til å tro at dette er autentiske skjermbilder.

Les også: Første mobilprodusent klar for Ubuntu

Se bilder av det nye brukergrensesnittet i karusellen nedenfor.

(Kilde: Ubergizmo, Tizentalk)

(Bilde: Kipris.)
(Bilde: Kipris.)
(Bilde: Kipris.)
(Bilde: Kipris.)
(Bilde: Kipris.)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen