Dette er Samsungs nye flaggskip-skjerm
(Bilde: Samsung)

Dette er Samsungs nye flaggskip-skjerm

PC-skjermen har god oppløsning over 27 tommer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung har nå lansert en oppfølger til den spennende og kritikerroste PC-skjermen SB970. Den nye 27-tommeren bærer navnet Samsung SB971, og byr på en god oppløsning i forhold til andre skjermer på denne størrelsen.

Med den nye modellen har Samsung i stor grad endret på det noen mente var det eneste store ankepunktet med forgjengeren. SB971 har nemlig fått en matt skjermoverflate, mot den blanke som var benyttet tidligere.

Samme fargegjengivelse

sams5.
Foto: Samsung

Et blankt skjermpanel har vært veldig vanlig de siste årene. Dette gir normalt mye sterkere og klarere farger enn de matte versjonene. På en annen side kan de raskt fungere som et speil om det er mye lys i omgivelsene, som på et kontor, og dermed blir bildet mindre tydelig.

Med et matt skjermpanel slipper du dette problemet. Samtidig blir fargene gjerne mer balansert, men som oftest mister du den ekstra «gløden» et blankt panel gir deg.

Dette problemet mener Samsung de har kommet over. Ifølge en pressemelding de har sendt ut, skal både fargegjengivelsen og innsynsvinkelen være den samme på nylanseringen med matt panel, som forgjengeren med blankt panel har.

Ferdig kalibrert

sams6.
Foto: Samsung

Det 27 tommer store panelet byr som nevnt på god oppløsning. Hele 2560 x 1440 piksler er klemt inn. Kontrastforholdet er oppgitt til 1000:1, mens lysstyrken skal være på 300 nit.

I tillegg legger Samsung stor vekt på at hver eneste skjerm blir individuelt kalibrert før de forlater fabrikken. I skjermen skal det også sitte en egen kalibreringsmotor som følger med på fargene under bruk.

Målet med dette er å kunne tilby en høykvalitetsskjerm for de mest kravstore brukerne. Både foto- og videoentusiaster er avhengig av at fargene som vises på skjermen er helt korrekte, og det er her denne teknologien blir ekstra viktig.

Kledd i aluminium

sams7.
Foto: Samsung

Selve bildepanelet som er tatt i bruk er et PLS-panel. Dette er Samsungs eget alternativ til det populære IPS-panelet, som de fleste matte skjermer på markedet benytter.

Selve panelet er pakket inn i en ramme av aluminium. Skjermhodet har høydejustering, og kan roteres og tiltes som normalt. Alt av kontakter sitter i selve foten, slik at du enkelt kan rydde kabler unna.

Av bildetilkoblinger har skjermen DVI, HDMI, DisplayPort og to USB-kontakter.

Skjermen er allerede på vei ut til norske butikkhyller. Samsung har satt den anbefalte utsalgsprisen til 8500 kroner.

(Kilde: Pressemelding / Samsung)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen