ATIV Book 9 Pro.
ATIV Book 9 Pro. (Bilde: Attitude/Shutterstock.com/Samsung)

Samsung satser tungt på 4K – slipper sin første bærbare PC med superoppløsning

Stadig flere PC-produsenter henger seg på 4K-bølgen, og i en fersk pressemelding har nå også Samsung dratt sløret av sin første 4K-laptop, «ATIV Book 9 Pro». I tillegg til oppløsningen får maskinen også akseptabelt med krutt under panseret.

ATIV Book 9 Pro tilhører den store kategorien i Book 9-serien og skilter dermed med en skjerm på 15,6 tommer, men oppløsningen er altså skrudd opp til 3840 x 2160 piksler, fra kun full HD på fjorårets modell.

Skylake og USB Type-C

Under panseret byr ATIV Book 9 Pro videre på Intels nye Skylake-prosessor i7-6700HQ med fire kjerner og en turbofrekvens på 3,5 GHz, 8 GB minne og SSD-lagringsplass på 256 GB.

ATIV Book 9 Pro.
ATIV Book 9 Pro. Foto: Samsung

På grafikkfronten er Samsung nye bærbare PC heller ingen sinke, og stiller med dedikert skjermkort av typen GeForce GTX 950M med 2 GB videominne. Tilkoblingsmulighetene omfatter 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1, tre USB 3.0-porter, HDMI og SD-kortleser.

I likhet med mange andre nye PC-er tillegg byr ATIV Book Pro 9 for øvrig også på den nye USB Type-C-standarden. Ellers er et webkamera med 720p-oppløsning på plass, og det samme er fire 2-watts høyttalere. Batteriet skal holde til 6,5 timers bruk.

Starter på over 13 000 kroner i USA

De ytre dimensjonene er på 37,4 cm x 25 cm x 1,77 cm, og vekten ligger på 2,18 kilogram. Den amerikanske startprisen er oppgitt til 1600 dollar, cirka 13 600 kroner, og skal legges ut for salg denne måneden. Norsk pris og tilgjengelighet er imidlertid ikke kjent.

Med dette retter Samsung blant annet skytset mot Dells nylig oppgraderte XPS 15, som også har 4K-oppløsning og tilsvarende spesifikasjoner, men som heller ikke har fått norsk pris ennå.  

Acer lanserte også nylig ny bærbar: Den lar deg vippe skjermen helt rundt »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen