Dette er oppskriften på det moderne Internett

Et lite notat skulle forandre alt.

Hardware.no/Genève: «Vagt, men spennende...». Det var den korte og konsise konklusjonen til Mike Sendall, Tim Berners-Lee sin overordnede på CERN, en tørr og kjølig vårdag i 1989. Disse tre små ordene, skriblet øverst på en prosjektbeskrivelse, fungerte som et klarsignal for å føre prosjektet videre.

Tittelen på Berners-Lee' prosjektbeskrivelse – «Informasjonsbehandling: Et forslag» – var neppe det som engasjerte Sendall mest. Innholdet, derimot, bar med seg kimen til et system som skulle føre til en total omveltning av hvordan alle i hele verden kommuniserer med hverandre og samler informasjon på.

«Vagt, men spennende...» skrev Mike Sendall til Tim Berners-Lee i 1989.
«Vagt, men spennende...» skrev Mike Sendall til Tim Berners-Lee i 1989.Foto: CERN

«Sladder i korridorene»

Formålet var enkelt nok. På det europeiske atomforskningssenteret CERN har de nemlig helt siden oppstarten vært avhengig av god, rask og presis flyt av informasjon, for å klare å holde orden på de enorme eksperimentene og forskningsprosjektene som utføres. Det var denne informasjonsflyten, om hva som skjedde i partikkelakseleratorer, korridorer og laboratorier, som Berners-Lee ønsket å forbedre.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen