LG er en av de fremste OLED-aktørene. Her viser de fram sin 55 tommer store TV på CES-messen i januar. (Bilde: LG)

Dette er OLED-framtiden

Analyseselskap forutsier markedet for skjermteknologien.

Hvordan ser framtiden ut for OLED med tanke på salg og utbredelse? Analysebyrået NPD DisplaySearch har nå gitt ut en kvartallsrapport som tar for seg det globale TV-markedet. Der hevder de at den generelle etterspørselen av fjernsyn vil flate ut i løpet av de neste årene på grunn av en usikker økonomisk situasjon verden over.

Det er ventet at de to største OLED-aktørene, Samsung og LG, utsetter masseproduksjonen av store OLED-skjermer til neste år på grunn av trøbbel i produksjonsprosessen. Dette bidrar til en relativt svak vekst for OLED-TV-er de neste par årene, men så smeller det.

Plutselig eksplosjon

Antall leveranser av OLED-TV-er vil bli på skarve 500 eksemplarer i år, mens markedet får en liten økning på 50 000 i 2013. Innen 2016, altså om litt over tre år, vil tallet imidlertid ha økt til hele 9 millioner takket være stor satsing på masseproduksjon.

Dermed begynner OLED å gjøre et innhugg i konkurransen mot skjermteknologien LED-LCD, som har tatt over alle markedsandeler fra gamle travere som CRT (bilderørsskjermer) og LCD (CCFL) på verdensbasis innen den tid.

På vei mot 4K-OLED?

OLED er ikke den eneste nykommeren i skjermgata, for LCD-TV-er med såkalt 4K Ultra HD-oppløsning (3840 x 2160 piksler) er også ventet å vokse.

I år er det ventet at LCD-TV-er med den høye oppløsningen vil nå 4000 eksemplarer, mens dette vil vokse til 154 000 i løpet av neste år. I 2016 er tallet ventet å ha nådd 5 millioner.

Dette leder kanskje til en uunngåelig sammensmelting av teknologi og oppløsning, det vil si OLED og 4K. LG har allerede lekt med tanken om en 4K-OLED.

OLED-tilbudet vil eksplodere om noen få år, ifølge DisplaySearch.
OLED-tilbudet vil eksplodere om noen få år, ifølge DisplaySearch.Foto: DisplaySearch

(Kilde: DisplaySearch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen