Slik ser Glyph ut.
Teknofil
Slik ser Glyph ut. (Bilde: Glyph/Teknofil)

Dette er Oculus Rift-utfordreren

Glyph byr på helt ny teknologi og et helt nytt konsept.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du har sikkert hørt om VR, eller Virtual Reality. Denne bransjen har ligget brakk en lang stund, men nå forsøker forskjellige aktører å nå igjennom til forbrukerne. Oppstartsselskapet Glyph er et av dem. 

Glyph har i tillegg til å være en VR-brille en ganske smart, innebygget lydløsning; brillene er festet direkte på et vanlig headsett. Dette åpner nye muligheter, og gjør også at de kan brukes til daglig til å for eksempel høre på musikk.

Basert på ny teknologi

De nye spillbrillene, som vi kan kalle dem, baserer seg på en ny teknologi. Ifølge selskapet bak, Avagon, skal brillene sende bildene rett inn på netthinnen, og med det gjenskape måten vi mennesker ser lys naturlig på. Dette skal – hevder de – gi et mye klarere bilde. Planen er ifølge selskapet at brillene skal kunne brukes til både å se på film og å spille, og at man i tillegg skal kunne integrere kameraer foran på brillen så man kan se verden gjennom både et infrarødt og et ultrafiolett filter. Heftige saker, altså.

Her forklarer selskapet hvordan teknologien bak Glyph fungerer:

Glyph ble lansert på crowdfunding-siden Kickstarter denne uken (22. januar), og skal gjøre mye av det samme som Oculus Rift-brillene. Disse fikk også sitt liv gjennom Kickstarter, og i likhet med Rift har også Glyph nådd finansieringsmålet sitt på rekordtid.

Lavere budsjett enn konkurrenten

Avagon ber bare om en sjettedel av det Oculus Rift i sin tid trengte for å nå finansieringsmålet sitt, så Glyph har et betydelig mindre budsjett. Totalt ba selskapet bak Oculus Rift om 1,5 millioner dollar, men fikk inn hele 15 millioner til slutt. Avagon ber på sin side "bare" om 250 000 dollar, og har hittil fått inn omtrent det dobbelte av denne summen. Produktet har riktig nok bare ligget ute i litt over én dag, så det gjenstår å se hvor høy summen faktisk blir.

Kanskje har Glyph og VR-briller en rolle i fremtiden?
De som har testet Oculus Rift har iallefall vært fra seg av begeistring! »

(Kilde: Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen