Dette er nytt i Google Play
(Bilde: Vegard Haugen, Amobil.no)

Dette er nytt i Google Play

"Vi har endret en del ting her," lyder velkomstmeldingen.

Google annonserte en ny utgave av applikasjonsbutikken Play for et par uker siden, og nå har også norske Android-brukere fått tilgang til den. For folk flest vil den nye designen være høydepunktet, men Google har også gjort noen endringer i kulissene som skal gjøre butikken sikrere.

Nye Google Play skal altså nå være mulig å laste ned hvis du besøker applikasjonsbutikken på din Android-mobil. Lukk og start appen på nytt dersom du kun ser den gamle versjonen.

Les også: Google Play blir ny

Foto: Google Play
Foto: Google Play

Mer oversiktlige lister

Når du åpner nye Google Play blir du nå møtt med "Vi har endret en del ting her;" uten noen nærmere forklaring enn det øyet kan se. Det handler først og fremst om måten appene vises i lister. På startsiden får du to store appikoner i bredden, mens de "beste," "mest innbringende," "nye," og "populære" appene vises én etter en i en vertikal liste. Du kan også enkelt legge apper til i en egen ønskeliste, slik at du husker dem til senere. Et eget ikon for dette finner du nå hvis du trykker deg inn på en av Android-appene.

Vi ser på utenlandske nettsider at det skulle vært en toppmeny med blant annet "music," "books," og "Movies & TV" også, men disse tjenestene er fortsatt stengt for norske brukere. Har du Telenor som operatør vil imidlertid deres utvalgte apper vises i denne menyen sammen med en knapp for spill. Under kategorier finner du også "Redaktørenes valg".

Grensesnittet for øvrig har også fått en "make-over", med ryddigere menyer, tekst og oppsett.

En sikrere applikasjonsbutikk

En annen nyhet er at apper ikke lenger kan kjøre oppdateringer utenom Google Play sin egen oppdateringsmekanisme. Facebook har for eksempel nettopp har tilrettelagt for at deres app kan oppdateres direkte, men det stenger Google for nå, melder TechRadar.

Flere apper krever nye tilganger i forbindelse med nye oppdateringer, og tidligere har dette vært vanskelig å oppdage for brukerne. Når du nå skal oppdatere en app får du opp en liste med hvilke tilganger den krever, med nye tilganger tydelig markert. Eksempler på tilganger kan være GPS-plassering, lagring, tjenester som koster penger ("send tektsmelding") og lignende.

Hva synes du om den nye utgaven av Google Play? Kommenter i forumet!

Les også: Facebook vil "eie" mobilen din

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen