Wi-Fi-meny direkte fra nedtrekksmenyen og animasjoner i klokkeappen blir blant de nye tingene i Android Lollipop 5.1.
Teknofil
Wi-Fi-meny direkte fra nedtrekksmenyen og animasjoner i klokkeappen blir blant de nye tingene i Android Lollipop 5.1. (Bilde: Androidpolice/Skjermdump fra YouTube/Teknofil.no/montasje)

Dette er nytt i Android Lollipop 5.1

Se video av de nyeste funksjonene.

Googles forrige store mobil-oppdatering kom i fjor høst, i form av Android Lollipop 5.0. Men selv om det er mange Android-brukere som fortsatt venter på å kunne oppgradere enheten sin, fortsetter Google å rulle ut flere oppgraderinger.  

Her er oversikten over når alle mobiler får Android Lollipop 5.0 »

Nå kan PhoneArena melde at det snart kommer både nye funksjoner og en del designendringer, i den nye delversjon av operativsystemet: Android Lollipop 5.1.

Animerte menyer

Det meste av informasjonen stammer fra to lekkasjer til siden Android Police, som inneholder to videoer og en del skjermbilder. Bildene er visstnok hentet fra enheter i Indonesia og Filippinene, som allerede har fått oppdateringen. Her kan vi se små endringer, som at ikonene øverst i klokkemenyen roterer rundt eller har andre små animasjoner hver gang du bytter side.

Det er grunn til å tro at slik animasjoner blir å finne andre steder i Lollipop 5.1 også, ettersom det ville være merkelig å innføre en slik endring kun her.

Lettere tilgang til WiFi

I den andre videoen vises en mer praktisk endring: muligheten til å administrere Wi-Fi- eller Bluetooth-nettverk rett fra nedtrekksmenyen. 

Der du før måtte klikke deg inn i innstillingene og gå flere steg for å bytte nettverk, kan du nå altså bytte direkte fra startskjermen. Valget kommer til syne som en liten pilmeny under ikonet i snarveismenyen.

Venter du fortsatt på å kunne oppgradere? 
Sjekk når Android Lollipop 5.0 kommer til mobilen din »

(Kilde: Androidpolice 1, Androidpolice 2 via PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen