Nvidias nye Maxwell-arkitektur blir aller først prøvd ut med 28 nm produksjonsprosess, i form av GM107. (Bilde: Varg Aamo, Tek.no)

Dette er Nvidias nye Maxwell-arkitektur

Kan åpne opp helt nye muligheter for overklokkere.

Hardware.no (London): I dag har Nvidia sluppet GeForce GTX 750 Ti, deres første skjermkort basert på den splitter nye Maxwell-arkitekturen. Skjermkortet leverer ikke noen stor oppsving i ytelse sammenliknet med forgjengeren fra i fjor, men byr på en rekke finesser i måten det er bygd på som gir muligheter tidligere skjermkort bare kan drømme om.

Mens erkerivalen AMD har pøst på med flere og flere watt, og sagt rett ut at hver eneste watt som ikke er brukt utgjør et bortkastet potensiale, går nemlig Nvidia stikk motsatt vei. Nå vil de at vi skal få mest mulig igjen for hver watt, og selskapet starter altså rolig. Med den salige miksen av modellnumre vi får starter de imidlertid også ganske forvirrende.

– Vi kommer til å leve med litt navneforvirring en stund, for både GTX 650 og GTX 660 kommer til å bli værende ganske lenge på markedet. Så kommer GTX 750 og legger seg mellom disse. Vi har hatt forvirrende navneopplegg før, og vi prøver å unngå det, men dette er første gang vi har lansert ny arkitektur i midten, forteller Nvidias tekniske markedssjef, Tom Petersen.

Les kommentarene (1)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen