Nikons nye actionkamera.
Nikons nye actionkamera. (Bilde: Nikon/YouTube)

Dette er Nikons første actionkamera

Er blant annet i stand til å filme 360-graders video.

Nikon er en svært velkjent aktører innen kameraer, men har hittil hatt til gode å kaste seg på actionkamera-karusellen. Nå har det japanske selskapet imidlertid omsider entret arenaen for å ta opp konkurransen med GoPro og dets like.

I en pressemelding presenterer Nikon «KeyMission 360», sitt første actionkamera, og ikke helt uventet skjer avdukingen i forbindelse med CES-messen.

360-graders video i 4K

Alle de tekniske opplysningene foreligger ikke i skrivende stund, men det som først og fremst er verdt å merke seg med kameraet er at det, som navnet antyder, er i stand til 360-graders videoopptak.

Foto: Nikon

Dette fungerer ved at kameraet har objektiver på begge sider og en innebygget funksjon for å kombinere begge bildene til ett, sømløst 360-graders bilde. Ifølge Nikon kan kameraet ta opp 360-graders video i opptil 4K-oppløsning, men har altså ikke delt flere detaljer rundt bildefrekvens og annen teknisk informasjon.

Fikser vibrasjoner elektronisk

Ellers skriver Nikon at kameraet skal være ekstra hardført, og er designet for utfordrende omgivelser og situasjoner. Det skal blant annet tåle både støt, støv og ekstreme temperaturer, og i tillegg er det vanntett ned til 30 meter.

Det byr også på en form for elektronisk reduksjon av forstyrrende vibrasjoner, som kan aktiveres via en egen applikasjon. 

Nikon KeyMission 360 skal bli tilgjengelig til våren, men det spesifikke lanseringstidspunktet er uvisst. Det er heller ikke klart hvor mye det nye kameraet vil ende opp med å koste. Under kan du se et videoklipp som er filmet med prototypen av actionkameraet.

Se alle sakene fra CES 2016 på vår samleside » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen