Dette er de aller beste mobilene som kommer i løpet av året
(Foto: Montasje, Tek.no)

Dette er de aller beste mobilene som kommer i løpet av året

Bør du slå til på en mobil i dag, eller vente litt til?

Vi er bortskjemte mobilbrukere i Norge, og vi kjøper for det meste heftige mobiltelefoner til mange tusen kroner. Det siste drøye halvåret har det vært uvanlig mange bølger på toppen av mobilutvalget, med tre ulike mobiler som har ledet an.

  • Samsung Galaxy S8 var best fra våren 2017 til høsten 2017
  • Apple iPhone X tok over tronen fra høsten 2017 til våren 2018
  • Huawei P20 Pro vippet både Apple og Samsung ned av toppen våren 2018

Det er lenge siden inntrykket av konkurranse i toppen har vært like tydelig som det er nå. Derfor er det ekstra interessant å se litt fremover i tid, til modellene som kommer og som kanskje skal krangle om en pallplassering, eller til og med toppen av pallen i månedene fremover.

Noen av disse modellene er sikkerstikk som vi «vet» kommer. Galaxy Note-serien fornyes eksempelvis hvert år, så det er ingen overraskelse at en ny modell er på vei. Andre igjen er mer usikre; vi vet at Apple lanserer mobiltelefoner til høsten, men det er ikke helt sikkert hvilke modeller det blir.

Så her er en liten oversikt over det som kommer og ryktene rundt dem. Kanskje finner du en modell det er verdt å vente på?

Obs! Siden de fleste av disse telefonene ikke er lansert ennå er det i hovedsak dagens modeller som er avbildet.

Vår: LG slipper ny toppmodell

LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ

LG har bekreftet at de lanserer sin G7 ThinQ-modell nå i begynnelsen av mai, som vil overta for fjorårets G6. Her forventes det at kameraet får spesielt fokus på mørkeegenskaper, og det snakkes også om en spesielt lyssterk skjerm.

Der fjorårets G6-modell ble lansert uten en del av de viktigste mobilnyhetene under panseret kan det fort tenkes at G7 ThinQ er kvassere på den fronten. Den slippes tross alt vesentlig senere på året enn fjorårets, og dermed har nyheter som mobilprosessoren Snapdragon 845 rukket å sette seg i markedet.

Les testen av forgjengeren, LG G6, her »

Vår: HTC fornyer seg

HTC U12+ 128GB

HTC U12+ 128GB

HTC slapp sin U11-modell i fjor vår og etter noen måneder kom også U11+ som kastet ut store deler av skjermrammene på telefonen. I et felt fullt av glitrende modeller seilte U11 opp til å bli en favoritt blant mange mobiltestere, så det er grunn til å holde et ekstra øye med U12-modellene i år.

Her får mobilen rammeløs 6-tommers 18:9-skjerm fra børjan av, om vi skal tro ryktemaker Evan Blass. Trykkfølsomme kanter blir på nytt med i pakken, og to kamera både foran og bak skal være lagt til.

Kraftig maskinvare, stereolyd og det andre som HTC-flaggskip er kjent for å ha blir sannsynligvis også med. Det er litt usikkert om navnet blir U12 eller U12+, for å matche U11+ som kom etter U11 i fjor. Om det er glass eller metall som dekker baksiden av mobilen er heller ikke sikkert, men den ventes å ha fingerleser bak.

Les testen av forgjengeren, HTC U11, her »

Sommer: Sonys nye 4K-mobil

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ2 Premium

Xperia XZ2 Premium er allerede avslørt, men det vil ta litt tid før den kommer i salg.

Telefonen har samme grunnleggende glassdesign som dagens XZ2-modell, men med et par viktige forskjeller. Enkeltøyet på baksiden er erstattet av et dobbelt kamera som skal være eksepsjonelt godt i dårlig lys, og skjermen på forsiden er fortsatt en HDR-skjerm med 4K-oppløsning og 16:9-aspekt. Dermed er rammene også forholdsvis store fortsatt. Litt mer RAM og noen andre små forskjeller har det blitt plass til.

Først og fremst er dette en ny versjon av Sonys småskrytete Premium-serie. Enn så lenge er det ikke andre mobilprodusenter som har fulgt dem i å legge inn 4K-skjerm i mobilene sine, men det er lov å håpe at denne kan kaste seg inn i kampen om det beste mobilkameraet sammen med P20 Pro og Galaxy S9.

Les testen av forgjengeren, Sony Xperia XZ Premium, her »

Sommer: Xiaomi tar opp kampen

Xiaomi Mi 7 128GB

Xiaomi Mi 7 128GB

Også kineserne i Xiaomi har nyheter på gang, og Xiaomi har vist at de ikke bør undervurderes før; Mi Mix-modellen fra 2016 satte startskuddet for tilnærmet rammeløse skjermer, og slike ser vi overalt nå.

Produsentens vanlige toppserie som bare heter Mi får et nytt tilskudd i løpet av sommeren, Mi 7. Ryktebørsen forventer at mye vil være slik vi er vant til fra andre topptelefoner, altså 18:9-skjerm og Snapdragon 845-motor under panseret. Men fingerleser bygget inn i skjermen står også på listen over det vi kanskje kan forvente oss. Et voldsomt digert 4500 mAh batteri kan også dukke opp.

Får kineserne dyttet inn et dugelig kamera også snakker vi fort om en slugger som kan bli synlig utenfor kinas grenser.

Les testen av forgjengeren, Xiaomi Mi6, her »

Høst: Nye Sony-modeller?

Sony Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3

Sony har hatt et voldsomt lanseringstempo de siste årene, og selv om de truet med å roe ned tempoet har de fortsatt med å lansere ofte så langt. Dermed forventer vi å se XZ3-modeller om få måneder.

Det er tidlig å spekulere i akkurat hva disse vil medføre, men et rimelig sikkert stikk er at vi nok kan få se kameraet fra Xperia XZ2 Premium hoppe ned ett prisnivå til XZ3-serien. Her er allerede ny design og 18:9-skjermer på plass, så det spørs om vi får se de helt store krumspringene designmessig fra japanerne.

Les testen av forgjengeren, Sony Xperia XZ2, her »

Vinter: Ny Huawei

Huawei Mate 11 Pro

Huawei Mate 11 Pro

Mate-serien lanseres hver senhøst og dukker som regel opp i butikkene idet vinteren så smått tar til. Siden Mate 8 har dette vært ekstremt solide mobiler for deg som vil ha lang batteritid, god brukeropplevelse og ålreite kamera.

Det er tidlig å spå mye om en mobil som ventes lansert rundt oktober, men vi kan nok anta at nylanserte og svindyre Mate RS Porsche Design gir oss noen hint. De to viktigste enkeltegenskapene ved denne er kameraet fra P20 Pro og fingerleser rett i skjermen. Den har også trådløs lading og kraftigere stereohøyttalere enn de andre telefonene fra Huawei. Legger vi til at Huawei har hatt noen av de største batteriene i toppmobiler de siste årene, og i tillegg har vært veldig flinke til å holde stabil ytelse på telefonene.

Huawei har ikke vært best på enkeltegenskaper tidligere, men likevel jobbet seg opp et godt rykte for fine helhetsopplevelser. Og nå har de altså et superkamera å legge til i det regnestykket.

Les testen av forgjengeren, Huawei Mate 10 Pro, her »

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen