Fra venstre: Ubekreftet bilde av iPhone 8, Huawei Honor 9, Samsung Galaxy Note 8 og lekket bilde av Xiaomi Mi Mix 2
Fra venstre: Ubekreftet bilde av iPhone 8, Huawei Honor 9, Samsung Galaxy Note 8 og lekket bilde av Xiaomi Mi Mix 2 (Bilde: Montasje, Tek.no)

Dette er september-mobilene

Samsungs nye flaggskip slippes denne måneden.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Høsten nærmer seg med stormskritt og det pleier å være en spennende årstid for alle mobilinteresserte. Men det er stille før stormen, for denne måneden er det veldig få mobiler som slippes, selv om vi kommer til å se mange nye og spennende modeller. 

Apple legger alltid iPhone-lanseringen sin i september, og 2017 er intet unntak. Apple-lanseringen begynner førstkommende tirsdag, og det er ventet flere nye modeller. De kommer neppe i salg i september, men neste måned er nok nye iPhone-modeller å finne i listen vår. 

Men Apple-lanseringen pleier å skape mye furore i mobilmarkedet, og de andre store aktørene prøver å posisjonere seg for å ikke la Apple få all oppmerksomheten. 

I år har det vært overraskende stille fra de fleste mobilprodusentene, bortsett fra Samsung. Men allerede neste måned ser det ut til å bli virkelig hard kamp om beinet. 

Her er mobilene som kommer i butikk i september

Samsung Galaxy Note 8 64GB

Et nytt flaggskip fra Samsung

Samsung Galaxy Note 8 64GB

Etter fjorårets Note 7-fadese har Samsung jobbet iherdig for å vinne tilbake brukernes tillit. De imponerte stort med Galaxy S8 tidligere i år, og denne måneden slippes den virkelige toppmodellen deres – Galaxy Note 8. Den skal by på alt Galaxy S8 kan, pluss litt til. Litt større skjerm, bedre kamera og en stylus-penn som Note-brukerne har elsket i mange år. 

Vi har allerede testet Galaxy Note 8 og konkluderer med at det er en knallgod mobil. Den er akkurat så rask som Samsung skryter av, kameraet tar fine bilder og pennen er nyttig (i hvert fall for dem som liker å bruke den). Men i år har de nesten utkonkurrert seg selv i form av Galaxy S8+. Den er omtrent like stor som Note 8, og har nesten samme innmat, men koster hele 3000 kroner mindre. 

Les testen av Samsung Galaxy Note 8 her »

Huawei Honor 9 64GB

Honor 9... i ny farge

Huawei Honor 9 64GB

Vi elsket Honor 8. Det var en relativt billig mobil med kjempegode spesifikasjoner. Vinn-vinn. Årets oppfølger Honor 9 har oppgradert det meste, og er rett og slett en god mobil. Problemet er at prisen ikke er på samme lave nivå som forgjengeren, og den konkurrerer plutselig med noen andre virkelige gode mobiler. Du kan for eksempel kjøpe den fantastiske LG G6 til omtrent samme pris. 

Nå har Huawei sluppet Honor 9 i en ny, svart farge. Det gjør ikke mobilen bedre, men kanskje den er mer attraktiv for alle som liker svarte ting? 

Les testen av Huawei Honor 9 her »

 

Følg med på disse i september

Det er altså veldig få mobiler som slippes i september, men på IFA-messen i forrige uke fikk vi prøvd en rekke modeller som snart er klar for norske butikkhyller. I tillegg lanserer både Apple og Xiaomi nye modeller neste uke som kan ha enorm betydning for resten av mobilmarkedet. 

Apple iPhone 8 64GB

Nye iPhone-modeller

Apple iPhone 8 64GB

Tirsdag 12. september går Tim Cook på scenen i splitter nye Steve Jobs Theater og viser frem selskapets nye mobiltelefoner. Vi er ganske sikre på at det er snakk om tre nye modeller, hvor den dyreste modellen vil ha en heldekkende skjerm, ansiktsgjenkjenning og trolig trådløs lading. Om navnet blir iPhone 8, eller det litt mer spenstige iPhone Edition, er ikke sikkert. Det vi derimot vet er at dette er tiårsjubileum for iPhone, og Apple kommer ikke til å spare på kruttet. 

Les de siste ryktene om den nye iPhone-modellen her »

Vi dekker saken direkte fra Cupertino neste tirsdag. Husk å følge med på Tek.no! 

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Nye Xiaomi-modeller

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

I fjor dunket vi til med 10/10 til Xiaomi Mi Mix, rett og slett fordi den pushet grensene for hva en mobil kunne være. En kant-til-kant-skjerm var rett og slett uhørt, og de var forut for sin tid. Sånt liker vi. 

I år har resten av markedet tatt igjen forspranget, og du finner LG- og  Samsung-mobiler i norske butikkhyller med enorme skjermer og bittesmå skjermrammer. Da er det på tide for Xiaomi å imponere igjen, og de har invitert til storstilt lansering 11. september av det som trolig vil være Xiaomi Mi Mix 2.

Dagen før iPhone-lanseringen!

Det er tøft gjort, for de bør virkelig imponere for å kunne beholde oppmerksomheten etter Apple er ferdige i Cupertino.

Slik ser trolig Xiaomi Mi Mix 2 ut »

 

I tillegg bør du lese sniktittene våre på mobilene vi fikk prøve på IFA: 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen