Slik ser Microsofts nye mini-PC Sharks Cove ut.
Slik ser Microsofts nye mini-PC Sharks Cove ut. (Bilde: Microsoft)

Dette er Microsofts Raspberry Pi-konkurrent

Men den Windows-baserte knøtte-PC-en koster en hel del mer.

Det er nok fremdeles Raspberry Pi som er den kortvokste kongen på haugen av mini-PC-er, men et anselig antall utfordrere er også i ferd med å flokke seg rundt med raslende sabler, hvorav flere også byr på mer kraft.

Nå har også giganten Microsoft kastet seg ut i mini-PC-dansen. På den offisielle Windows-utviklerbloggen (via The Inquirer) kan vi nemlig lese at selskapet har lansert en liten tass de har kalt «Sharks Cove».

Større og kraftigere

Sharks Cove blir altså enda en Raspberry Pi-konkurrent, men byr både på mer kraft og vesentlig høyere prislapp. Det er også en del større, med ytre dimensjoner på 10,2 cm x 15,2 cm, altså ikke akkurat kredittkortstørrelse.

Av maskinvare får Microsofts nye mini-PC en firekjerners prosessor av typen Intel Atom Z3735G med en klokkefrekvens på 1,33 GHz, integrert Intel HD-grafikk, 1 GB minne og 16 GB eMMC-flashminne som lagringsløsning.

Tilkoblingsmulighetene inkluderer HDMI, mini-USB, USB 2.0 Ethernet eller Wi-Fi, 3,5 mm audio jack og skjerm- og kamerakontakter av den såkalte MIDI-standarden. Den kommer også med egen Windows-knapp, volumknapp og av/på-knapp.

Kan forhåndsbestilles nå

Ifølge Microsoft retter Sharks Cove seg primært mot utviklere, hvor den skal legge til rette for utvikling av mobil programvare for Windows-baserte enheter, men private entusiaster inviteres også til å leke seg med maskinen.

Mini-PC-en kan bestilles nå via produktets hjemmeside for 300 dollar, det vil si rundt 1870 norske kroner, men den prisen inkluderer da Windows 8.1. For detaljerte tekniske spesifikasjoner kan du sjekke ut dette PDF-dokumentet.

Har du en Raspberry Pi-maskin?
Da kan kanskje dette kabinettet være noe for deg »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen