Dette er maskinvaren til Valves nye spillmaskiner
(Bilde: Valve)

Dette er maskinvaren til Valves nye spillmaskiner

Steam Machines blir kraftige saker.

Etter at Valve kom med sin etterlengtede kunngjøring av sitt nye spillmaskinkonsept Steam Machines for en drøy uke siden, unnlot selskapet til en viss skuffelse å oppgi noen tekniske detaljer.

Ventetiden ble heldigvis ikke lang, for nå har Valve avslørt maskinvare-spesifikasjonene til Steam Machines, vel å merke til de 300 prototypene som skal sendes ut til Steam-brukere for testing.

Kraftig innmat

Det kan se ut til at testerne har grunn til å glede seg. Disse første maskinene beskrives nemlig av Valve som kraftige «high end»-maskiner som selskapet tror vil dekke behovene til en stor del av Steam-brukerne, med blant annet Intels topprosessor i7-4770 og potente skjermkort om bord.

Valve understreker samtidig at konfigurasjonen til prototypene ikke er ment å appellere til hele brukermassen, og nettopp derfor er maskinene fullt oppgradérbare med mulighet til å skifte ut både prosessor, skjermkort, harddisk og også selve hovedkortet ved behov.

Maskinene består av vanlige PC-komponenter som kan fåes i butikkene, og dermed er det heller ingenting i veien for å simpelthen bygge sin egen Steam Machine helt fra bunnen av, noe Valve forventer at mange vil gjøre.

Dessverre er selskapet ikke klare for å avdekke utseende til maskinene riktig ennå, men dette vil bli gjort før prototypene sendes ut. Interessant nok skal det bli mulig å endre den ytre designen til maskinene, men det er uklart på hvilken måte.

Spesifikasjonene til Steam Machine-prototypen:

Om du er heldig kan du skaffe deg en Steam Machine snart:
300 prototyper skal sendes ut til Steam-brukere i år »

(Kilde: Steam)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen