(Bilde: Angelfire iStockphoto, 16853385)

Dette er Mark Zuckerbergs første nettside

Før han lagde Facebook var dette hjemmesiden hans.

Mark Zuckerberg er et kjent navn for de fleste som ferdes på nettet, og har vært innom Facebook. Det enorme sosiale nettverket ble startet i 2004 av Zuckerberg, og har siden den gang vokst til enorme proposjoner. 

Men før Zuckerberg lagde Facebook, før han ble kjent og før han engang hadde stemmerett, satt Mark Zuckerberg i hjemmet sitt i New York og programmerte. Resultatet ble en Angelfire-nettside, som var et utgangspunkt mange brukte for å hoste nettsidene tilbake på 90-tallet.

Nostalgisk moro

Det er ikke mange nettsider som kan skryte av et øye som dette!
Det er ikke mange nettsider som kan skryte av et øye som dette!

Nettsiden, skapt av den da 15-årige Mark Zuckerberg, ble oppdaget i går, og har gått sin seiersgang verden over de siste 24 timene. 

Selv om nettsiden åpenbart er ganske naken sammenlignet med det vi er vant til i dag, er det ikke vanskelig å se koblinger mellom noen av javaprogrammene han har på Angelfire-nettsiden, og det som senere skulle bli verdens mektigste sosiale nettverket.

Allerede i en alder av 15 år var Mark Zuckerberg opptatt av sosiale koblinger mellom mennesker.
Allerede i en alder av 15 år var Mark Zuckerberg opptatt av sosiale koblinger mellom mennesker.

Ta programmet "The Web" for eksempel. I midten av en programvindu er det en rød boks med navnet Mark på, som henger fast i en rekke andre navn, hans "koblinger". Nettet kan dras rundt på, og flere navn kan legges til og skape koblinger med andre navn. 

— The Web er ganske lite, men forhåpentligvis kommer det til å vokse til et større nettverk, skriver Zuckerberg på nettsiden, og forklarer at hvis noen vil legge til navnet sitt trenger de bare å sende han en e-post på "themarke51@aol.com".

Prøv selv

Du kan prøve selv ved å gå til Angelfire-nettsiden, og trykke deg rundt på de ulike lenkene. Vær imidlertid obs på at de aller fleste tingene på nettsiden krever at du har Java installert og aktivert. Det er ikke sikkert du vil, siden det ikke er lenge siden vi fortalte deg om hvordan du fjerner Java for godt: 

Lei av alle Java-hullene? Slik fjerner du Java for godt »

(Kilde: Marks hjemmeside, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen