Dette er månedens bilde
(Bilde: bluejayphoto)

Dette er månedens bilde

August-vinneren er både vakker og uhyggelig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For en tid tilbake relanserte vi dagens bilde, og lovet samtidig at vi skulle velge ett for hver måned som ble kåret til månedens bilde. Vinneren av denne kåringen får et gavekort på 1000 kr på Japan Photo XXL. Bildet vil også være med i vurderingen om å bli årets bilde her på Akam.

Juryen har nå gått gjennom alle dagsvinnerne fra august måned, veid bildene opp mot hverandre og til slutt, etter grundig tankevirksomhet, kåret en vinner:

Månedens bilde i august er "At the edge of my world" av Bluejayphoto!

Vinnerbildet kan du se i toppen av artikkelen, og i bildekarusellen i bunn av artikkelen kan du se bildene som nesten nådde opp.

Juryens uttalelse: Dette stemningsfulle portrettet formelig oser sommer, selv i sorthvitt. Posituren åpner for spørsmål: hva ser jenta på? Jo lenger jeg dveler ved bildet, dess mer kryper det inn en litt uhyggelig undertone som bryter med den harmoniske stemningen.

Merk: Fordi bildet er i et annet format enn toppbildeformatet vårt, har vi måttet gjøre et utsnitt for å få bildet til å passe artikkelformatet vårt. Se derfor også gjerne hele bildet her.

Samarbeid mellom modell og fotograf

Selvportrett.
Selvportrett.Foto: bluejayphoto

Bak brukernavnet Bluejayphoto er det Siv som skjuler seg. Til Akam forteller hun at foto kommer naturlig for henne, ettersom hun alltid har vært interessert i bildekunst. 

– Jeg elsker hvordan det finnes så mange måter å fange så mange ulike motiver med et kamera, fra lang eksponering for å fange stjernehimmelen, til myke og duse portretter som dette her. En utrolig fascinerende verden av muligheter, der kun fantasien setter grenser, forklarer hun.

Siv understreker at også modellen har hatt mye å si for utfallet av fotograferingen:

– Dette bildet er et produkt av godt samarbeid mellom modell og fotograf. Uten et godt samarbeid, er det vanskelig å få frem de uttrykkene man ønsker.

Fremgangsmåten

Siv forteller også gjerne hvordan hun gikk frem da vinnerbildet ble tatt, en gang midt i august:

– Jeg hadde sett an sollyset noen dager i forveien, for å forsikre meg om hvilken tid på døgnet det lønnet seg å gå ut å fotografere. Det er svært viktig når man fotograferer med naturlig lys og må "bruke det man har".

– Siden det ble tatt tidlig en ettermiddag med litt skyer som duser ut harde kontraster, kunne jeg unnlate å bruke noen reflektor for å fylle inn skyggene, og bildet er tatt i 2/3 motlys. Takket være skyene som duset over solen som var på vei ned, var heller ikke overeksponering noe problem, forklarer hun og legger til at kveldene på denne tiden av året er perfekte til portrettfotografering.

Juryen sier seg helt enig i dette og gratulerer med seieren.

Hele lista

Hvert jurymedlem har gitt tre poeng til sitt favorittbilde, to poeng til andreplassen, og ett poeng til tredjeplassen. Når vi da teller opp ser listen over poenggitte bilder slik ut:

Se alle bildene som ble dagens bilde i august

Flere leserbilder

En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese deres egne og andres kommentarer og betraktninger rundt dem. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

  • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
  • Dagens bilde - Her finner du tidligere bilder som har blitt kårets til dagens bilde.
  • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
  • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikler som du finner samlet her.

Har du noen bilder du er stolt av? Del med oss og vinn en forstørrelse av det!

At the edge of my world (Bilde: bluejayphoto)
Cover your ass (Bilde: Hallgeir Nielsen)
Operakvarteret (Bilde: Kmaribo)
Death of the beauty (Bilde: Ovidia2)
Touch down (Bilde: Fotopoulsen)
The Stalker (Bilde: tomsi42)
Uvær (Bilde: Jan Egil)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen