Dette er månedens bilde
(Bilde: Martin Toto)

Dette er månedens bilde

Forhåpentligvis får du ikke mareritt av juli-vinneren.

For en tid tilbake relanserte vi dagens bilde, og lovet samtidig at vi skulle velge ett for hver måned som ble kåret til månedens bilde. Vinneren av denne kåringen får et gavekort på 1000 kr på Japan Photo XXL. Bildet vil også være med i vurderingen om å bli årets bilde her på Akam.

Juryen har nå gått gjennom alle dagsvinnerne fra juni måned, veid bildene opp mot hverandre og til slutt, etter grundig tankevirksomhet, kåret en vinner:

Månedens bilde i juli er "Drowning Sorrows" av Martin Toto!

Vinnerbildet kan du se i toppen av artikkelen, og i bildekarusellen i bunn av artikkelen kan du se bildene som nesten nådde opp.

Juryens uttalelse: Noen bilder er der for å skape gru i sjelen og dette er et sånt bilde. Hva er det man egentlig ser? Et ansikt, vridd av vann, luftboble og sminke gjør det hele til en scene som dratt ut av en japansk skrekkfilm. Grufullt, men samtidig nesten vakkert.

 

Merk: Fordi bildet er i et annet format enn toppbildeformatet vårt, har vi måttet gjøre et utsnitt for å få bildet til å passe artikkelformatet vårt. Se derfor også gjerne hele bildet her.

Vannskrekk

Vi forhørte oss med Martin hvordan skrekkbildet ble til og han kan fortelle at han og vann ikke er spesielt gode venner:

Selvportrett.
Selvportrett. Foto: Martin Toto

«Jeg ønsket å ta et bilde under vann hvor jeg absolutt ikke hadde det bra, jeg ville bryte regler og få folk til å si at bildet rett og slett så jævlig ut – noe jeg tar som et kompliment. Det er det jeg liker ved surrealismen, å vekke følelser.»

«Jeg satt opp kamera, fylte badekaret med vann og la meg ned. Jeg hater, hater, hater å være under vann uten å holde meg for nesa fordi jeg alltid får vann langt inn i nesa, og jeg har en rar tendens til å puste litt inn når jeg får det... Så da skulle jeg gjøre nettopp det jeg ikke likte for å frembringe de følelsene jeg var ute etter.»

Å lide for kunsten

«Under vann måtte jeg åpne øynene mine og ikke holde meg for nesa. Jeg hadde på to sekunder med selvutløser for å ha litt tid til å gjøre meg klar, mens kameraten min stod over meg og sa ifra når jeg gjøre grimasen. I siste liten var det så fælt og jeg hadde så mye vann i nesa at jeg begynte å skrike, og da kom det bobler ut av munnen min som hjalp til å gjøre bildet.»

«Resultatet ble ikke mye pent, men jeg har vokst opp med en mor som er kunstner og som har lært meg mye om kunst. Blant annet har hun lært meg at om jeg går inn for å lage noe stygt, så blir det fint uansett. Det var det jeg prøvde på, jeg ville ha noe stygt og ekkelt. Den første reaksjonen til mamma var; "Nei så ekkelt!" så jeg svarte, "Tusen takk!"»

Hele lista

Hvert jurymedlem har gitt tre poeng til sitt favorittbilde, to poeng til andreplassen, og ett poeng til tredjeplassen. Når vi da teller opp ser listen over poenggitte bilder slik ut:

Se alle bildene som ble dagens bilde i juli

Flere leserbilder

En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese deres egne og andres kommentarer og betraktninger rundt dem. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

  • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
  • Dagens bilde - Her finner du tidligere bilder som har blitt kårets til dagens bilde.
  • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
  • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikler som du finner samlet her.

Har du noen bilder du er stolt av? Del med oss og vinn en forstørrelse av det!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen