Dette er Logitechs nye mus for Windows 8 (Bilde: Logitech)

Dette er Logitechs Windows 8-mus

Lanserer tre nye berøringsfølsomme produkter.

Det er ikke bare PC-produsentene som jobber på spreng for å få ferdigstilt berøringsfølsomme produkter i tide før Windows 8-lanseringen. Et nytt og berøringsvennlig operativsystem krever tross alt nytt tilbehør, i tillegg til ny maskinvare.

For to måneder siden viste Microsoft frem sine egen Windows 8-tilbehørsportfølje, og nå følger Logitech etter. I dag har de vist frem tre nye produkter som skal hjelpe deg å navigere rundt i Windows 8 ved hjelp av berøring.

Foto: Logitech

Oppladbar berøringsplate

Først ut er børingsplaten Touchpad T650. Det er rett og slett en overdimensjonert berøringsplate som du vanligvis finner på bærbare datamaskiner, som kan settes hvor du vil på skrivepulten.

Platen har støtte for flerpunktsberøring, slik at du kan navigere deg rundt på nettsider ved å bare sveipe rundt på overflaten. Den har også støtte for ting som klype-zooming og trefingersveiping for å komme tilbake til startmenyen. Hele overflaten, helt ut til kantene, er berøringsfølsomt. Det betyr at du kan sveipe med fingeren fra høyresiden for å få opp den nye Charms-menyen, mens hvis du sveiper inn fra venstreside kan du få opp den forrige applikasjonen du jobbet med.

Touchpad T650 er trådløst koblet til PC-en via en USB-sender som benytter 2,4 GHz-båndet, og batteriet skal holde opptil én måned før den må lades igjen. Den vil være i salg fra og med november, med en prislapp på rundt 600 kroner.

Foto: Logitech

Flerpunktberøring på en mus

De to siste produktene er to datamus med berøringsfølsomme overflater. Touch Mouse T620 kombinerer ifølge Logitech moderne design med ergonomisk komfort. Hele overflaten er berøringsfølsom, noe som gjør at den i praksis fungerer som en berøringsplate du flytter rundt på. Den har støtte for ulike fingergester, og du kan for eksempel skrolle rundt på en nettside med to fingre, eller komme tilbake til startskjermen med et trefingersveip.

Foto: Logitech

Berøringssone

Den andre berøringsfølsomme musen heter Zone Touch Mouse T400, og har som navnet tilsier bare en "sone" på overflaten som er berøringsfølsom. Ifølge Logitech er den likevel fortsatt designet spesifikt for å brukes med Windows 8. Trykker du for eksempelen på fronten av berøringssonen kommer du til startmenyen, og trykker du bakerst kan du bla deg igjennom åpne applikasjoner.

Begge de nye Windows 8-musene kobles trådløst til PC-en, og kan skryte av virkelig solide batteritider. T650 skal klare seg i seks måneder før batteriene må byttes ut, mens de to batteriene i T400 skal holde musen gående i hele 18 måneder.

Også disse vil selges fra og med november, men vi har ingen nøyaktig prisantydning ennå. Ifølge Prisguide.no ser vi imidlertid at flere nettbutikker allerede har lagt inn produktene i sortimentet sitt. Der ser det ut som T650 vil gå for rundt 550 kroner, mens T400 blir solgt for i underkant av 350 kroner.

Les også: Slik er Microsofts egne Windows 8-enheter

(Kilde: Sweclockers, The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen