LG G7 ThinQ byr på en utrolig skjerm og et smart kamera.
LG G7 ThinQ byr på en utrolig skjerm og et smart kamera. (Foto: LG)

Dette er LG G7 ThinQ – selskapets nyeste toppmodell

Det meste er skrudd til 11 her.

LG har akkurat dratt sløret av sin nye toppmodell, LG G7 ThinQ, hvor det største nye trekkplasteret er en ekstrem skjerm. 

LG G7 ThinQ

Størrelse: 1535 x 7,2 x 0,79 cm
Vekt: 162 gram 
Skjerm: 6,1 tommer, LCD, 3120 x 1440 
Maskinvare:  Snapdragon 845, 4 GB minne
Lagringsplass: 64 GB, plass til minnekort opptil 2TB
Operativsystem: Android 8.0
Kamera: 16MP + 16 MP bak, 8 MP foran, AI cam
Batteri: 3000 mAh, hurtiglading

LG imponerte oss i fjor med to forskjellige modeller, LG G6 og LG V30, hvor sistnevnte fikk et lite ansiktsløft for bare et par måneder siden i form av V30S ThinQ. Der G6-en imponerte oss for å gi oss utrolig mye valuta for pengene, var V30 rett og slett bare en enormt kraftig maskin som hadde «alt». 

LG G7 ThinQ skal by på litt av begge deler. LG sier deres nye toppmodell ikke bare er en videreføring av G-serien, men også en videre utvikling av det de fikk til i V30S ThinQ, hvor de introduserte integrerte AI-funksjoner i kameraet. Dette er også på plass i G7 ThinQ. 

Ekstrem skjerm

  Foto: LG

Det er imidlertid ikke AI-funksjonaliteten som er trekkplasteret til G7 ThinQ – det er den 6,1 tommer store skjermen. Som så mange andre modeller på markedet har de strekt skjermen ut fra vanlige 16:9 til 19,5:9,  og med en oppløsning på 3120 x 1440 piksler burde bilder se sylskarpe ut. 

LG sier LCD-skjermen er nesten 50 prosent mer lyssterk enn den G6 hadde, med opptil 1000 nits. I tillegg til å få HDR-innhold fra for eksempel Netflix til å se strålende ut, vil det også gjøre at vanlig innhold vil være enklere å se når du er ute i sola. Hvorvidt dette stemmer får vi ikke sagt så mye om før vi får den inn til test, men det står høyt på lista vår. 

  Foto: LG

I ekte LG-stil er det haugevis av ting du kan finjustere, og skjermen har seks forskjellige visningsmodus: Auto, Øko, Kino, Sport, Spill og Ekspert. Dette er delvis for å nedjustere lysstyrken på innhold som ikke krever maksimal lysstyrke, men tilsynelatende også for å tilpasse bildeoppdatering og fargemetning. LG skriver i pressemeldingen at hvis du setter mobilen på Auto vil den automatisk analysere innholdet som vises på skjermen – bilder, video, nettsider, spill etc – og optimalisere skjerminnstillingene deretter. 

Kraftig lyd

Som med tidligere LG-mobiler satser de hardt på lyd. LG G7 ThinQ har en Quad HD-DAC for å prosessere lyden den sender ut til hodetelefonene dine, noe ingen andre mobiler på markedet klarer å matche. 

De har også oppgradert den innebygde lyden i mobilen, med en «Boombox»-høyttaler som bruker mobilchassiset som resonanskammer. Dette skal angivelig gi dobbelt så mye bass som vanlige mobiler, og legger du den på et flatt underlag, som et bord, vil det bli enda bedre bass. Lydvolumet skal være fem ganger så høyt som på LG G6.

  Foto: LG

Test kommer

Nøyaktig lanseringstidspunkt og pris for LG G7 Thinq er ennå ikke oppgitt, men det får vi forhåpentligvis vite veldig snart. Det eneste vi vet er at fargene som blir tilgjengelig her i Norge blir svart og blå, eller «Aurora Black» og «Moroccan Blue», som LG kaller det. 

Vi vil naturligvis ha en test ute så fort som overhodet mulig, så fort vi får klørne våre i et eksemplar.

Les testen vår av LG V30 – mobilen vi kalte en av verdens beste mobiler da den kom

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen