Ser du mobilen der bak? Den nederste delen av telefonen kan trekkes helt ut for å bytte batteriet.
Ser du mobilen der bak? Den nederste delen av telefonen kan trekkes helt ut for å bytte batteriet. (Bilde: LG)

Dette er LG G5 – kanskje den eneste toppmodellen med utskiftbart batteri

Det har vært en hektisk dag i Barcelona, til tross for at Mobile World Congress egentlig ikke har begynt ennå. I dag viste nemlig LG fram sin aller nyeste flaggskipmodell, kalt G5. 

LG G5

Skjermstørrelse: 5.3 "
Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
Kameraoppløsning: 16 Mpx vanlig, 8 Mpx vidvinkel
Minnekortleser: Ja
Skjermoppløsning: 1440 x 2560
Pikseltetthet: 554 ppi
4G: Ja
GPS: Ja
Intern lagringsplass: 32 GB
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 820
Minne: 4 GB
Sensorer: Fingeravtrykksleser, Barometer, Kompass, Akselerometer, Gyroskop, Nærhetssensor
Videooppløsning: 3840 x 2160
Kameraoppløsning (sekundært kamera): 8 Mpx
NFC: Ja
Lydutgang: 3.5mm jack (innebygget)
Pris fra: Ukjent
(Oppdaterte priser fra Prisguide.no)

LG har flere spennende nyheter å by på, som forhåpentligvis skal skille dem fra konkurrentene. G5 er nemlig selskapets aller første modulære telefon, og skal kunne forvandles til blant annet en kameramobil eller en hifi-dings. 

En bunn som kan byttes ut

Det hele gjøres ved å dra av hele bunnen på telefonen. G5 er nemlig en av de en av de få mobilene på markedet som lar brukeren bytte batteriet. Dette foregår imidlertid ikke på vanlig vis.

I stedet for å ta av bakdekselet kan hele nedre delen av telefonen dras ut, og batteriet følger med. Det unike designet gjør at LG kunne holde mobilen såpass tynn og lekker som de har gjort, uten at de har måttet gi slipp på utbyttbart batteri. 

Modulær telefon

Det har også gjort at LG kan tilby det de sier er markedets første modulære telefon. Når du drar ut den nederste delen av telefonen kan du nemlig også bytte den ut med en annen bunn. Dette kan for eksempel være et kameragrep, som gir deg bedre bilder og som kommer med egne, dedikerte kameraknapper. 

LG sier det vil være en rekke type moduler tilgjengelig ved lansering, og håper at også andre produsenter vil lage moduler som passer til telefonen deres. I tillegg har de sluppet en rekke tilleggsprodukter som skal fungere i tandem med telefonen.

De kaller det nye økosystemet LG Playground, hvor de blant annet skal by på LG CAM Plus (kameragrepet), LG Hi-Fi Plus (lydmodul), LG 360 VR (VR-briller), LG Rolling Bot (en rund robot) og LG Smart Controller (en dronekontroller).

Her ser du produktene som foreløpig eksisterer i LG Playground.
Her ser du produktene som foreløpig eksisterer i LG Playground.

To bakkameraer 

På baksiden av LG G5 har de stappet inn to kameraer – et vanlig kamera med 78 graders synsfelt, i tillegg til et vidvinkelkamera med 135-graders synsfelt. Det skal være omtrent 1,7 ganger så bredt som vanlige mobilkamerer, og 15 grader mer enn synsfeltet til våre egne øyne. 

Et slikt kamera kommer veldig godt med hvis du er i et lite rom, eller rett og slett vil ha med  deg alt i et bilde du tar. 

Rå innmat

I tillegg til alle de morsomme nyvinningene har LG  også stappet inn ganske heftig maskinvare. Her snakket vi naturligvis om Qualcomms nye Snapdragon 820, i tillegg til 4 GB minne. Den har rom for minnekort på opptil 2 TB (!), og det utbyttbare batteriet byr på 2,800 mAh.

Ikke det heftigste batteriet vi har sett altså, men når det er utbyttbart så er det kanskje å forvente. 

Drøssevis av nye produkter lanseres i disse dager: 
Få med deg alt nytt fra Mobile World Congress 2016 »

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen