Illustrasjonsbilde (Bilde: Microsoft/Ericsson/Youtube)

Dette er kanskje Microsofts neste toppleder

Har du hørt om svensken Hans Vestberg?

Hans Vestberg sies nå å være blant kandidatene til stillingen som toppsjef hos Microsoft. Vestberg er nå toppsjef hos Ericsson, og stemmer ryktene kan det bli han som tar over etter at Steve Ballmer etter 13 år annonserte sin avgang.

Ikke den mest åpenbare kandidaten

Det har lenge vært spekulasjoner om hvem som vil overta etter Ballmer, og den 48 år gamle toppsjefen er ikke den mest åpenbare kandidaten. Favoritten Alan Mulally, toppsjefen i Ford Motor Co., takket imidlertid for kort tid siden nei, og skrev seg av listen. Etter det har diskusjonen i all hovedsak dreid seg om kandidater som allerede har lederstillinger i Microsoft selv.

Det har også vært heftige spekulasjoner omkring Nokias Stephen Elop, og et bettingselskap mente allerede i fjor at de visste at Elop ville bli ny toppsjef. Det er imidlertid ganske usannsynlig.

Men selv om Ericsson-toppsjefen er en overraskende kandidat, er det sannsynligvis ikke et dumt valg fra Microsofts side. Vestberg har vært ansatt i Ericsson i 25 år, og har vært toppsjef siden 2010. Han burde derfor være svært kyndig i data- og mobiltjenester og ha god teknologisk kompetanse, nettopp det Microsoft selv sier de forventer av en toppsjef.

Offentliggjøres i januar eller februar

Det vil fortsatt ta litt tid før vi får vite hvem som blir den nye lederen. Ifølge Microsoft vil en eventuell ansettelse sannsynligvis offentliggjøres enten siste uka i januar eller februar, men det avhenger selvfølgelig av at en kandidat faktisk takker ja.

Microsoft driver med andre ting også, og Xbox One har fått gode kritikker.
Her er dommen! »

(Kilde: Cnet, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen