(Bilde: Intel)

– Dette er intels neste generasjon nettbrett-prosessorer

Vil komme i både Android- og Windows-nettbrett.

Intel har planer om å lansere en helt ny generasjon prosessorer for nettbrett i tredje og fjerde kvartal neste år, hevder nettstedet Digitimes. Opplysningene skal nettstedet ha fått fra halvlederprodusenter i Taiwan.

De kommende brikkene skal ifølge Digitimes få navnene Cherry Trail og Willow Trail. Begge brikkene er produsert med en 14 nanometer produksjonsprosess. Ved å krympe størrelsen på ledere og transistorer på en silisiumbrikke fra for eksempel 22 til 14 nanometer, kan brikkene gjøres mindre, og det er mulig å redusere strømforbruket – eller øke ytelsen med samme strømforbruk.

Cherry Trail vil komme i tredje kvartal, og ha en klokkefrekvens på 2,7 GHz og benytte Intels Gen8 GPU (grafikkbrikke). Noen måneder senere, men før utgangen av 2014, vil Willow Trail komme. Denne vil benytte Intels Gen9 GPU og støtte både Android og Windows som operativsystem. 

Disse to produktene kan komme til å bli en del av Intels kommende Bay Trail-plattform for nettbrett, som du kan lese mer om hos Hardware.no.

Merrifield først

Men før disse brikkene kommer, vil Intel lansere en såkalt system-on-a-chip (SOC) for smartmobiler, med kodenavn Merrifield. Dette blir en del av Atom-serien med prosessorer som benyttes i blant annet mobiltelefoner og enkle PC-er. Merrifield vil bli produsert med en 22 nanometer produksjonsprosess.

Merrifield er allerede kjent, det som ikke har vært kjent før nå er at Intel vil komme med en etterfølger kalt Moorfield allerede i første halvår neste år, i hvert fall om vi skal tro Digitimes. 

Ifølge Digitimes vil Merrifield gi en ytelsesøkning på hele 50 prosent sammenlignet med dagens Atom-prosessorer (Clover Trail+). Senere vil det komme en etterfølger til Moorefield, og i første kvartal 2015 skal Morganfield dukke opp.

Les også: Enda raskere «Intel Inside»-mobiler

(Kilder: PC MagazineDigitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen