Dette er innsiden av spillmaskinen Steam Machine
(Bilde: iFixit)

Dette er innsiden av spillmaskinen Steam Machine

iFixit har demontert Valves kommende vidunder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den siste tiden har de flittige elektronikk-entusiastene hos nettstedet iFixit dissekert blant annet Playstation 4, Microsofts Surface Pro 2 og Googles Chromecast.

Nå er de på ferde igjen, og denne gangen er det Valves Linux-baserte spillmaskin Steam Machine som skal demonteres. Dermed får vi altså et enda mer komplett bilde av maskinen, etter at både maskinvare, operativsystem og utseende allerede er offentliggjort.

Gode tilkoblingsmuligheter

iFixit har altså fått fatt i en av de 300 Steam Machine-prototypene som er sendt ut til Steam-brukere for testing, og det første nettstedet biter seg merke i er den meget unike treboksen maskinen kommer, som iFixit utroper til den «beste innpakningen noensinne».

Steam Machine demontert.
Steam Machine demontert.Foto: iFixit

Ellers konstaterer nettstedet at maskinen ikke mangler tilkoblingsmuligheter, og finner blant annet PS/2-porter for mus og tastatur, to USB 2.0-innganger, fire USB 3.0-innganger, HDMI, DVI og DisplayPort.

For å komme under panseret er det kun én skrue som må fjernes, og på innsiden befinner det seg som kjent vanlige PC-komponenter.

Enkel å mekke på

Enheten som iFixit har fått tak i har mini-ITX-hovedkort, hybriddisk fra Seagate på 1 TB, skjermkort av typen GeForce GTX 780 med 3 GB videominne, 8 GB minne og en Intel Core i5-4570-prosessor på 3,2 GHz.

Prosessorviften er av typen Zalman CNPS 2X, som iFixit kan bekrefte er stillegående. Stillegående er også den 80 millimeter store viften i strømforsyningen, som er på 450 watt.

Etter å ha gravd seg gjennom hele maskinen konkluderer nettstedet med at maskinen er meget enkel å mekke på, og gir den 9 av 10 poeng på «reparérbarhetsskalaen». Gå til iFixit for flere detaljer og bilder av demonteringen.

Steam Machine lages også av tredjepartsselskaper: Nå har det dukket opp to nye prototyper »

(Kilde: iFixit, via ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen