Dette er ikke noe vanlig trafikklys

Bare 23 sekunder igjen til bånn gass, nå! (Bilde: Chang-Chi Shih)

Dette er ikke noe vanlig trafikklys

Kan mye mer enn å bare vise rødt eller grønt.

De fleste trafikklys gjør ikke stort ut av seg, der de står og veksler mellom rødt, gult og grønt lys. Å stå og vente på rødt lys i det som kan virke som evigheter er nok ikke favorittsysselen til den gjennomsnittlige bilisten, men her er et konsept som kanskje kan gjøre ventetiden litt mer interessant.

Designer Chang-Chi Shih har kommet med en idé der trafikklyset teller ned til når det skifter farge. Et enkelt steg kan med andre ord endre kjedsomhetsfaktoren i trafikken betraktelig.

Hjelpsomme lysdioder

Taxi-grønt.
Taxi-grønt.Foto: Chang-Chi Shih

Trafikklys består av flere mindre lysdioder (LED). På den måten har det potensial til å vise mye mer informasjon enn bare rent rødt eller grønt.

På bildet øverst i saken ser vi for eksempel at lysdiodene utgjør tall som teller ned, mens på bildet til høyre ser vi en ny variant av «stans». Systemet er fleksibelt og kan programmeres til å vise alle ønskelige signaler.

Konseptet kalles «Smart Traffic Light» og føyer seg moteriktig inn i dagens fokus på «smarte» ting som smarttelefoner og smart-TV-er.

Trafikklyset har også et kamera i tillegg til lysdiodene. Dette skal i teorien fange opp trafikkforseelser fra bilister og motorsyklister.

(Kilde: Yanko Design)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen