will.i.am har designet denne bilen fra Lexus, og visstnok lagt hele sine «kreative personlighet» i oppgaven.
Teknofil
will.i.am har designet denne bilen fra Lexus, og visstnok lagt hele sine «kreative personlighet» i oppgaven. (Bilde: Lexus)

– Dette er ikke en bil, det er et kamera

Sånn går det når en rapper samarbeider med Lexus.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er sjelden musikkartister har noe med bildesign å gjøre, og kameraer er heller ikke noe man forbinder spesielt sterkt med slike kjendiser. Men kanskje enda sjeldnere er det at en musikkartist fører disse to tingene sammen i en høyere (?) enhet.

Det er imidlertid akkurat det den amerikanske rapperen will.i.am nå har gjort ifølge The Verge, og i samarbeid med Lexus har det kommet en ny bil til verden: Special Edition Lexus NX 200t F Sport. Eller var det et kamera?

360-graders filming

Den siste setningen vil muligens forvirre noen, men det finnes en fullstendig naturlig forklaring bak den. Multigeniet will.i.am har nemlig valgt å utstyre sin spesialversjon av Lexus SUV-en med fire 180-graders kameraer, plassert på bilen slik at de kan ta opp film og ta bilder i 360-graders panorama mens du er på veien.

Bildene vil automatisk lastes opp via bluetooth til smartmobilen din, som for øvrig vil kunne «dockes» i en trådløs lader i midten av bilen.

Etter dette bildet ser  man lite til bilen i videoen, men desto mer til will.i.am og frontlyktene.
Etter dette bildet ser man lite til bilen i videoen, men desto mer til will.i.am og frontlyktene.Foto: will.i.am/Skjermdump fra YouTube

Men så kommer det store stridsspørsmålet: er dette egentlig et kamera eller en bil? Da Lexus avdekket designobjektet i Paris for en ukes tid siden, beskrev de det naturlig nok som en «bil» – riktignok med kameraer på utsiden. Samtidig hevder selskapet at bilen «...bærer trekkene og kreativiteten til will.i.ams innovative personlighet...». Innovatøren selv og The Verge ser imidlertid ut til å fokusere mest på kameraet, og sistnevnte beskriver det som en «...luksusbil omgjort til et kamera.»

Uansett hva dette egentlig er så kan vi nok regne med at bruken inkluderer minst både fremdrift og fotografering.

Begrenset opplag

Bilen – unnskyld, kameraet – høres unektelig ut som en noe unik tingest, og det er den på flere måter. Ikke bare er den designet av en kjent rapper, den produseres også i et svært, svært begrenset opplag. Nærmere bestemt én enhet. Så dersom du virkelig føler at du trenger dette vidunderet i ditt liv er det bare å hive seg rundt.

Prisen vites det foreløpig ingenting om, men all sunn fornuft skulle tilsi at lommeboken vil måtte lide kraftig for dette vidunderet.

PS: will.i.am har også laget en musikkvideo om prosjektet: 

Det er ikke bare Lexus som driver med panoramakameraer:
Googles bittelille, selvkjørende bil har også det samme! »

(Kilde: The Verge, Lexus)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen