Hyundais nye robotdrakt blir tilsynelatende ganske fleksibel.
Hyundais nye robotdrakt blir tilsynelatende ganske fleksibel. (Bilde: Hyundai)

Hyundais «Iron Man»-drakt lar deg løfte flere hundre kilogram

Avanserte robotdrakter kan bli fremtidens arbeidsverktøy.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har tidligere sett flere eksempler på robotdrakter, også kjent som «exoskjeletter», men ofte er disse ganske grove innretninger med begrensede bruksområder. Som blant andre The Verge har fanget opp jobber sørkoreanerne nå med tilsynelatende langt mer raffinerte utgaver.

bloggen sin presenterer nemlig bilprodusenten Hyundai sin nye robotdrakt-teknologi, som selskapet drister seg til å sammenligne med selveste Iron Man-drakten.

Kan løfte flere hundre kilogram

Om man skal holde seg filmverdenen ligner drakten som vises i bloggen riktignok mer på den Sigourney Weaver har på seg i Aliens-filmen, men uansett ser den unektelig mer smidig ut enn mange andre konsepter vi har sett hittil.

Foto: Hyundai

Ikke så mye teknisk informasjon om Hyundais robotdrakt-satsing foreligger ennå, men drakten skal visstnok sette arbeidere i stand til å løfte flere hundre kilogram. Soldater skal også kunne bruke produkter til å bære med seg last på flere titalls kilo.

Satser på kommersialisering

Det mest interessante er kanskje at Hyundai skriver at de forventer å kommersialisere teknologien, noe som kan bety at det ikke er så altfor lenge til arbeidere og andre kan få glede av de avanserte robotdraktene.

Hyundai viste for øvrig også frem en noe enklere utgave av robotdrakten som festes til beina og som er ment å hjelpe handikappede eller eldre å bevege seg rundt. For flere bilder av hva Hyundai jobber med kan du besøke bloggen, men selve teksten er dessverre på koreansk. 

Her er en litt annen type robot som også er nyttig: Denne kan bli din neste treningspartner »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen